Comença la matriculació d'infantil, primària i secundària


  • Comparteix:

Entrada de l'escola pública Gerbert d'Orlach / Foto: Santcugat.cat

Entrada de l'escola pública Gerbert d'Orlach / Foto: Santcugat.cat

Aquest dilluns ha començat la matriculació d'infantil, primària i secundària que el ministeri d'Educació espanyol va recórrer perquè considera que no s'ha donat el dret a les famílies a triar en quina llengua volen que s'eduqui els seus fills. El ministeri va reclamar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya la repetició de les preinscripcions i, per tant, que no tiri endavant el procés tal com està ara, però la Generalitat no ha modificat res i ha començat el període de matriculació d'infantil, primària i el primer curs de secundària que durarà fins divendres. Per a tots els dubtes, els santcugatencs poden adreçar-se a l'Oficina Municipal d'Escolarització.

Què cal presentar per matricular un infant?
Per a la formalització de la matrícula, cal presentar una fotocòpia del carnet de vacunacions on figurin les dosis de vacunes rebudes amb les dates corresponents. Quan no es tingui el carnet de vacunacions, s'ha de presentar un certificat mèdic oficial on figurin les dosis de vacuna rebudes amb les dates corresponents. Si l'infant no ha estat vacunat per contraindicació mèdica o per altres circumstàncies, cal presentar un certificat mèdic oficial justificatiu.

Cal presentar el DNI renovat amb la nova adreça si no es va poder presentar amb la sol·licitud de preinscripció. Si en formalitzar la matrícula de l'alumne es modifica el domicili familiar respecte l'al·legat en el procés de preinscripció i aquest nou domicili implica que la sol·licitud de preinscripció hauria obtingut una puntuació inferior pel criteri de prioritat de proximitat del domicili familiar, el centre ha d'informar d'aquesta circumstància a la comissió de garanties d'admissió corresponent perquè es pugui investigar si ha existit un possible frau en el procés de preinscripció.

Els alumnes d'educació secundària obligatòria que han participat en el procés de preinscripció, que tenen plaça assignada i que estan pendents dels resultats de l'avaluació de setembre, per poder formalitzar la matrícula, han de confirmar al centre assignat, durant el període de matrícula, la voluntat de mantenir la plaça a l'espera dels resultats de l'avaluació de setembre. Un cop feta l'avaluació, els alumnes que reuneixen els requisits acadèmics per matricular-se, ho han de fer durant el període extraordinari de matrícula de setembre o perden la plaça assignada.

Fins al 4 de setembre del 2015, si en un centre que té llista d'espera es produeix alguna vacant, s'ha d'oferir aquesta vacant, seguint l'ordre de la llista d'espera, als alumnes que no s'han pogut admetre inicialment.

Qui rebi l'oferta pot matricular-se en el centre o renunciar-hi. Si hi renuncia, se l'elimina de la llista d'espera i s'ofereix la plaça vacant al següent de la llista. La gestió d'aquestes llistes d'espera és responsabilitat del centre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.