L'Ajuntament, l'ADF i Protecció Civil s'alien contra el foc i demanen prevenció


  • Comparteix:

Sota el lema 'Stop al foc', l'Ajuntament, Protecció Civil i l'Associació de Defensa Forestal (ADF) sumen esforços de nou en la campanya de prevenció d'incendis d'aquest estiu. La iniciativa se centra en la prevenció, on l'Ajuntament ha destinat 168.000 euros, 18.000 més que l'any anterior. La campanya també incideix en la col·laboració ciutadana en un estiu que es preveu especialment difícil a causa de les poques pluges d'aquesta primavera. L'any passat es van registrar a Sant Cugat 14 incendis i en el que portem d'any cinc.

La prevenció és el gran aliat per evitar incendis. Per aconseguir-ho, es treballa en dues direccions: tasques preventives al bosc i implicar la població en evitar incendis. El tècnic forestal de l'Ajuntament Sergi Sempere ha explicat que el manteniment de franges de protecció s'emporta gran part de la despesa però ha alertat que per si soles aquestes no eviten incidents.

Sergi Sempere

El tractament del combustible al costat de les urbanitzacions és el que més recursos s'endú. Però ha de quedar clar que per si soles no protegeixen.


La campanya presentada vol que els ciutadans formin part del pla de prevenció i per això una part important de la iniciativa inclou la informació. El cap de Protecció Civil, Toni Royo, ha posat l'accent en el comportament de les persones que visiten Collserola. Royo assenyala que un 40% del territori santcugatenc queda dins aquest Parc Natural i que per això la conscienciació és vital.

Toni Royo

Cada vegada més gent gaudeix d'aquest parc i trobem gent poc cívica. És feina nostra informar que la brutícia pot afavorir el foc. Encara ens trobem cigarretes.


En el mateix sentit, s'ha expressat el cap del Parc de Bombers de Rubí i Sant Cugat, Ramon Viladrich. El responsable ha explicat que el cos aposta per la tecnologia com una eina més. Un exemple d'això, ha indicat Viladrich, és que els Bombers de la Generalitat disposaran per primera vegada de drons per millorar les taques d'extinció al conjunt del territori. Tot i això, ha volgut posar l'accent en la prevenció de la qual ha dit que 'tothom és responsable'.

Ramon Viladrich

Cadascú en el seu àmbit ha de fer el que cal: mantenir parcel·les netes, donar avís a la primera incidència i molta cura amb les revetlles i activitats al bosc.


Viladrich ha posat en valor la tasca que l'ADF i el Grup d'Autoprotecció de Sol i Aire desenvolupen en aquest sistema de prevenció pel coneixement que tenen del territori i la seva implicació. Precisament, part del pressupost s'ha destinat a millorar l'equipament de l'ADF. A aquest objectiu s'han destinat 2.900 euros amb els quals s'han renovat les jaquetes de protecció.

La campanya, que s'allarga del 15 de juny al 15 de setembre, estarà present al carrer i a les llars amb la distribució de díptics informatius a les urbanitzacions ubicades en zones boscoses. La web del consistori i les xarxes socials municipals també seran punts d'informació on es podran conèixer els consells bàsics per evitar ensurts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.