Fescamp presenta el documental 'Veus al marge', una reflexió sobre ciutat i natura


  • Comparteix:

El documental s'ha presentat a l'Ateneu

El documental s'ha presentat a l'Ateneu

L'evolució i la relació entre la ciutat i el seu entorn natural és la reflexió que planteja 'Veus al marge', l'audiovisual sorgit del festival Fescamp 2015 i que s'ha presentat i projectat a l'Ateneu aquest dijous. Es tracta d'un projecte del col·lectiu Alerta Amazònica i l'Ateneu que, a través d'imatges i entrevistes, retrata l'àmbit rural de la ciutat i les persones que hi treballen.

Fescamp és una proposta que reuneix la creació artística i la funció social i els creadors amb les entitats de la ciutat. 'Veus al marge' és una proposta del grup de Joves Jubilats de l'Ateneu que s'ha dut a terme a través del col·lectiu Alerta Amazònica a partir de cinc sortides a diferents espais on la ciutat deixa pas al medi natural. Fotografies, entrevistes i imatges d'arxiu han servit per recrear aquests espais i per mesurar la transformació que han patit els darrers anys.

De tots els projectes presentats al festival, el jurat ha triat aquest i ha facilitat la seva producció final ja que, com ha explicat l'organitzadora, Marina Casals, sintonitza amb els objectius de la iniciativa. Aquests són donar veu a les persones del territori, tenir un punt de vista crític i aportar propostes.

Marina Canals

És un treballa que aporta reflexió, visió crítica, una mirada de Sant Cugat i la seva relació amb la serra de Collserola.


Les sortides que han donat lloc al treball s'han fet amb els Joves Jubilats i els membres d'Alerta Amazònica. Joves Jubilats hi ha posat l'arrelament i el coneixement històric de la zona i Alerta Amazònica hi ha posat el sentit creatiu.

Un dels seus membres, Jordi Salvador, ha assenyalat que la intenció del treball és reflexionar sobre l'evolució i com afecta l'activitats humana en els límits entre ciutat i natura.

Jordi Salvador

Com a pobladors de Collserola tenim inquietuds de com evoluciona aquest espai tan vulnerable que separa la ciutat de Collserola.


Una vintena de persones ha assistit a la projecció, que ha finalitzat amb un debat al voltant d'aquesta relació entre entorn natural i urbà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.