La Flama del Canigó arriba un any més a Sant Cugat


  • Comparteix:

La Flama del Canigó a Sant Cugat

La Flama del Canigó a Sant Cugat

La Flama del Canigó torna aquest dijous un any més a Sant Cugat per encendre la tradicional foguera de Sant Joan en un marc de cultura i tradició. Les activitats, organitzades per Òmnim Cultural, l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i l'Ajuntament, donaran el tret de sortida a les sis de la tarda i inclouran la lectura del manifest a càrrec de Raül Romeva, les actuacions de diverses entitats de cultura tradicional i l'encesa de la foguera.

A les sis de la tarda, la plaça d'Octavià serà l'escenari d'una actuació de l'escola de dansa del Grup Mediterrània, una ballada de sardanes amb la música de la Cobla Mediterrània i una actuació dels bastoners. La rebuda institucional de la flama serà a les set de la tarda a la plaça de la Vila, on els Castellers i els Diables faran una actuació. Tot seguit s'encendrà la torxa per recòrrer els carrers del centre fins a arribar a la plaça d'Octavià. En aquest punt, actuaran els Bastoners de Sant Cugat, a dos quarts de vuit.

A partir de les vuit del vespre, quan la flama arribi a la plaça d'Octavià, juntament amb les diverses entitats santcugatenques, els Gausacs i els Diables de Sant Cugat tornaran a actuar. El director de campanya d'Òmnium i coordinador local del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, Raül Romeva, llegirà el manifest per a tota la ciutadania. L'acte finalitzarà amb el 'Cant dels Segadors', l'encesa de la foguera de Sant Joan i el repartiment de coca i vi dolç, acompanyat d'una ballada de sardanes, també amb la Cobla Mediterrània.

A partir de dos quarts d'onze la ciutat s'omplirà de música i festivitat a la plaça Barcelona amb l'Orquestra Bumeran i a la plaça d'en Coll amb l'Orquestrina Maracaibo.

La revetlla de Sant Joan també se celebrarà a Mira-sol amb un sopar de carmanyola, una actuació de teatre i ball amb música en directe, a partir de les sis de la tarda.

La tradició
La Flama del Canigó és una tradició vinculada al solstici d'estiu que té lloc cada any a diversos indrets dels Països Catalans entre el 22 i el 23 de juny des del 1955. La festivitat comença amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres la nit de Sant Joan, després que voluntaris d'arreu reparteixin la flama pels pobles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.