Desmantellada una organització criminal que actuava a autopistes de Sant Cugat


  • Comparteix:

Un dels actes gravat pels Mossos a Sant Cugat / Foto: Mossos d'Esquadra

Un dels actes gravat pels Mossos a Sant Cugat / Foto: Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han detingut, entre el 19 i el 27 de maig, sis persones com a presumptes autores de 112 fets delictius com robatori de vehicles, furts, pertinença a organització criminal, robatoris amb violència i intimidació, falsedat documental, danys i lesions. La investigació s'ha centrat en una organització criminal formada per dues bateries de delinqüents que, de forma sistemàtica, cometien robatoris a la xarxa viària catalana, principalment a les vies ràpides AP7 i C16, al seu pas per Sant Cugat, i a la C58, A2 i B23.

El principal mètode emprat per cometre els robatoris era el del punxa-rodes consistent a fer aturar al voral de la via ràpida un turisme amb plaques de matrícula estrangera per, acte seguit, sostreure al descuit tots els objectes de valor que hi havia al seu interior. Alguns dels casos acabaven amb un robatori amb violència ja que les víctimes se n'adonaven i oposaven resistència, fet que no impedia que els lladres cessessin en la seva acció.

En cas que no detectessin vehicles estrangers, es desplaçaven fins estacionaments de superfícies comercials, exteriors d'hotels o rodalies de l'aeroport. Per cometre els robatoris, sostreien prèviament vehicles d'alta gamma de gran cilindrada per fugir el més ràpid possible.

Un cop els investigadors van tenir els membres de les bateries identificats, en van detenir sis en dues fases, el 19 i el 27 de maig. Fruit d'aquestes detencions, van recuperar els 10 vehicles que havien sostret per cometre els il·lícits penals.

En total, els Mossos d'Esquadra consideren els detinguts autors de 112 il·lícits penals, xifra que pot augmentar a mesura que els investigadors els puguin relacionar amb altres robatoris dels quals hores d'ara se'n desconeix l'autoria.

Tot i donar l'organització per desmantellada, no es descarta que es puguin detenir més persones en les pròximes setmanes. Després de declarar, el jutge ha decretat presó per als sis detinguts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.