Els treballadors de la neteja viària desconvoquen la vaga indefinida


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una protesta de treballadors de Valoriza

Imatge d'arxiu d'una protesta de treballadors de Valoriza

Els treballadors de la neteja viària desconvoquen la vaga indefinida prevista per Festa Major per 'deferència' a l'alcaldessa, Mercè Conesa, i a la carta que ha enviat aquest dijous a la direcció de Valoriza. A la reunió de mediació amb els afectats i el departament de Treball, Valoriza s'ha compromès a restituir els llocs de feina que havia eliminat, segons l'assesor sindical d'UGT. Els empleats no descarten convocar una vaga més endavant si l'empresa no satisfà les seves peticions.

L'assessor sindical d'UGT, Eusebio Arellano, ha explicat que l'empresa, però, no s'ha pronunciat sobre l'eliminació de les sancions imposades, la readmissió dels companys acomiadats, ni sobre retornar les condicions inicials dels treballadors. Malgrat això, els treballadors han garantit que no hi haurà vaga per Festa Major, tot i que no descarten tornar a convocar una vaga més endavant si no es dóna resposta a les seves demandes.

Eusebio Arellano

Hem desconvocat la vaga. Una altra cosa és que a partir de demà en convoquem una altra. Per Festa Major no serà. Això serà una tranquil·litat per al poble.


Arellano ha afirmat que els llocs de treball a restituir no són només dos com diu l'empresa, sinó que són 'molts més' durant el període comprès entre 2011 i 2015. L'assessor sindical explica que estaran pendents de com evoluciona la situació i quin és el posicionament futur de l'Ajuntament. Arellano recorda que si l'empresa no compleix amb les condicions del contracte de la concessió, el consistori té la possibilitat d'interposar sancions contra Valoriza.

Els motius de la protesta
Els treballadors reclamen que Valoriza compleixi el contracte que van signar amb el consistori el 2011 i que garantia mantenir el nombre de llocs de treball amb les mateixes condicions que en la concessió anterior.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.