Recel veïnal a Roquetes-Can Magí per l'obertura d'un club cannàbic


  • Comparteix:

Local on s'instal·larà l'associació cannàbica / Foto: Albert Cabanes

Local on s'instal·larà l'associació cannàbica / Foto: Albert Cabanes

Antics membres del Club Kali preparen l'obertura d'un club cannàbic al barri de Roquetes-Can Magí. El projecte ha despertat malestar en els veïns de la zona, que volen aturar l'obertura de l'espai.

La ubicació escollida són uns baixos comercials del carrer d'Adrià Gual, on s'estan duent a terme les obres d'adequació, en estat molt avançat. El club, que s'anomenarà Cànnam Mil·lenari, té previst obrir les portes d'aquí a cinc o sis setmanes.

Respecte a la legalitat i més de 300 socis
La creació del nou espai cannàbic arriba després del tancament del Club Kali. De fet, Cànnam Mil·lenari vol donar servei a usuaris de l'antic club que no es poden desplaçar a altres municipis per consumir o que havien de recórrer al mercat negre. Les previsions de l'entitat és tenir entre 300 i 400 socis, tots majors de 21 anys. En aquest sentit, els impulsors de la iniciativa recorden que aquestes associacions respecten la llei, ja que distribueixen quantitats de marihuana en relació amb el nombre de membres de l'entitat, part dels quals en consumeix amb finalitat terapèutica. En cap cas, remarquen, no es dediquen al tràfic de drogues.

Un dels vocals de Cànnam Mil·lenari, Francesc Rodríguez, diu que la seva activitat respectarà el veïnat i que, si algun soci causa problemes, serà expulsat.

Francesc Rodríguez

No volem causar cap conflicte al barri. Si un membre en genera algun, serà expulsat.


Veïns en contra del club
Residents a la zona ja han començat a organitzar-se per aturar la instal·lació del club cannàbic. Aquest cap de setmana es van reunir per estudiar mesures contra l'activitat de l'espai. Entre elles, hi ha presentar-se al proper ple a expressar el rebuig a l'obertura del local al barri.

El president de l'associació de veïns de Can Magí, Francesc López, ha explicat a Cugat.cat que el barri està 'revolucionat' i 'en peu de guerra'. López assegura que ja hi ha un club d'aquestes característiques a menys de 500 metres del barri i que el nou estaria a prop de l'escola Gerbert d'Orlach. El president de l'associació de veïns lamenta que l'Ajuntament doni llicències a aquestes activitats sense parlar amb els residents.

Francesc López

La gran sorpresa és que l'Ajuntament hagi donat permís al club. Abans de donar aquestes llicències, caldria que veiessin les problemàtiques que poden generar.


Els veïns contraris a l'espai es reuniran amb el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, aquest dimecres a la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.