El govern inicia una campanya per trobar els propietaris dels 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels 'papers de Salamanca'

Imatge d'arxiu dels 'papers de Salamanca'

La conselleria de Cultura, a través de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC) de Sant Cugat, iniciarà una campanya per trobar els propietaris dels anomenats 'papers de Salamanca', confiscats arran de la Guerra Civil espanyola. Per això, aquesta setmana es publicarà un comunicat oficial a la premsa escrita amb la llista de persones encara no localitzades que van ser objecte de confiscacions i de les quals s'ha conservat documentació.

Des del gener, la conselleria de Cultura treballa en la localització i identificació dels descendents dels propietaris a fi de poder fer efectiva la restitució documental. Atès que fins ara en més d'un centenar dels casos no ha estat possible dur a terme la localització i identificació dels familiars dels propietaris, el govern publicarà un comunicat oficial a la premsa escrita que inclourà la llista de persones encara no localitzades que van ser objecte de confiscacions i de les quals s'ha conservat documentació.

A banda d'aquest comunicat, l'Arxiu Nacional de Catalunya durà a terme una campanya de difusió dels noms dels propietaris dels documents a través de les xarxes socials. L'etiqueta amb la qual s'identificarà aquesta acció serà #hereuspaperssalamanca .

El departament anima totes les persones 'que creguin que poden ser hereu legítim de la documentació o que puguin ajudar en la seva localització', a posar-se en contacte amb l'Arxiu Nacional de Catalunya.

La darrera tramesa d'arxius i documents procedents de confiscacions dutes a terme a particulars i entitats a Catalunya durant la Guerra Civil va ser lliurada pel govern espanyol a la Generalitat el desembre del 2014.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.