El mercat de les armes, avui a debat al seminari d'estiu de la Unipau

Moment de la inauguració de la Unipau

Societat

Publicat el 14/jul/15 per Redacció

El seminari d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) centra les conferències d'avui en el mercat d'armes del món. És la penúltima jornada del curs.

A dos quarts de nou del matí, el president del Centre Delàs d'Estudis per la Pau, Pere Ortega, analitzarà el lobby polític i militar industrial a l'Estat espanyol.

A tres quarts d'onze, la directora de l'Institut Català Internacional per la Pau (ICIP), Tica Font, parlarà del disseny de les armes robòtiques i en farà una valoració ètica.

El politòleg i director de FundiPau, Jordi Armadans, oferirà a, a dos quarts d'una, la xerrada 'Control del comerç d'armes: el nou Tractat Mundial serà útil?'.

A dos quarts de cinc, torna l'activitat a la Unipau. Serà amb la conferència 'Els bancs i la guerra. El finançament de les armes', amb l'investigador del Centre Delàs Jordi Calvo.

La jornada acabarà a dos quarts de sis amb el president de l'Institut dels Drets Humans de Catalunya, Jaume Saura, que parlarà sobre drones i armes autònomes des del punt de vista legal.