La Floresta Parla demana aturar una modificació de planejament al districte

Membres de La Floresta Parla

Societat

Publicat el 13/jul/15 per Redacció

La Floresta Parla demana a l'Ajuntament que aturi una modificació de planejament a aquest districte que va passar pels plens d'octubre i de març d'aquest curs. La plataforma assegura que la decisió implica 'canvis substancials en el model urbà' i vol que s'obri un procés de participació ciutadana al veïnat amb entitats i el consell de barri.

Els dos punts als quals es refereix La Floresta Parla són 'l'aprovació inicial de la modificació puntual i transcripció a escala 1/1000 del planejament vigent a l’àmbit de la Floresta' i 'la tramitació documentació ambiental de la modificació puntual i transcripció a escala 1/1000 del planejament vigent a l’àmbit de la Floresta'. Segons l'associació, tot plegat comporta 'fins a 24 modificacions del planejament que, per característiques i envergadura, han de ser informades al veïnat'.

Un dels membres de La Floresta Parla, Ramon Borda, assegura que els canvis afecten les zones verdes i l'espai d'equipaments.

Ramon Borda

Es toquen les zones verdes i es canvien de lloc. Així es permet tenir més espais per construir cases, que trencarien la connectivitat ecològica.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'entitat remarca que als consells de barri d'aquest curs no s'han comunicat les conseqüències de les modificacions i que l'única informació rebuda va ser un comentari sense documentació fet per l'aleshores regidor Pere Casajoana a la sessió de l'òrgan veïnal de l'octubre.

Borda diu que, segons la Llei d'Urbanisme, s'ha de garantir un procés participatiu en modificacions d'aquest tipus.

Ramon Borda

Independentment que no estiguem d'acord amb la modificació, nosaltres reivindiquem el dret que aquestes modificacions impliqun informació veïnal i la justificació adequada, com recull la Llei d'Urbanisme.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC portaran al ple de dilluns una moció per demanar l'aturada d'aquestes modificacions i obrir un procés de participació ciutadana a la Floresta.