Els restauradors de la plaça d'Augusta es queixen d'un tracte discriminatori


  • Comparteix:

Imatge de la plaça d'Augusta

Imatge de la plaça d'Augusta

Els restauradors de la plaça d'Augusta lamenten el tracte discriminatori que la regulació municipal sobre les seves terrasses suposa respecte a altres indrets de la ciutat. Els responsables dels bars de la plaça d'Augusta critiquen, entre d'altres qüestions, la multiplicitat de decrets sobre els horaris i la instal·lació de mobiliari, l'últim dels quals els restringeix l'horari d'estiu de tancament mitja hora respecte a l'any anterior.

Els restauradors dels quatre bars que s'ubiquen a la plaça d'Augusta asseguren en un comunicat que aquesta multiplicitat de decrets que l'Ajuntament ha emès en un any els genera inseguretat jurídica i els perjudica. A més, lamenten que la regulació aplicada a aquest espai de la ciutat és discriminatòria respecte a altres places del municipi. En aquest sentit, el darrer decret del consistori els limita l'horari de tancament a l'estiu mitja hora respecte a l'any passat i és més restrictiu que per a altres espais de la ciutat.

En concret, el decret manté el nombre de taules i amplia durant l'estiu l'horari de tancament de les terrasses fins a les onze de la nit de diumenge a dijous i fins a dos quarts de dotze de la nit per als divendres, dissabtes i les vigílies de festiu. A més, marca el temps de recollida de les terrasses en 15 minuts.

Els responsables dels establiments també es queixen de la manca de resposta de l'Ajuntament a les seves demandes, que inclouen una regulació per a les dates especials en què la ciutat acull més activitat.

Davant aquesta situació, els restauradors reiteren la intenció de trobar una solució per fer compatible els diferents usos de la plaça i el descans del veïns. En aquest sentit, demanen un debat obert on exposar els problemes econòmics que els diferents decrets suposen i que abordi qüestions com determinació dels horaris, els criteris per establir el nombre de cadires i taules, l'estudi d'eines per reduir sorolls, la realització de proves sonomètriques i la implantació de procediments de mediació comunitària.

De fet, la tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ja va concretar que la intenció d'aquest darrer decret que afecta la plaça d'Augusta és trobar l'equilibri entre el descans dels veïns, l'activitat dels locals i l'oci dels santcugatencs. També es va comprometre a reunir el Pacte per la Nit al setembre per 'trobar la solució definitiva' en forma d'ordenança que reguli l'activitat de les terrasses de bars i restaurants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.