Aprovada la llei de finançament de transport públic que permet la T-Mobilitat


  • Comparteix:

Moment de l'aprovació al Parlament / Foto: ACN

Moment de l'aprovació al Parlament / Foto: ACN

El ple de Parlament ha aprovat la llei de finançament del sistema integrat del transport públic de Catalunya, que regula les formes amb què es finança aquest sistema, a través d'aportacions institucionals i impostos. A més facilitarà implantar la integració tarifària i la T-Mobilitat, que ha de substituir l'actual sistema de zones en el transport públic.

La nova llei determina les fonts de finançament del transport públic català, que bàsicament són les aportacions institucionals mitjançant contractes-programa, les tarifes i també les taxes i impostos que gravin la contaminació atmosfèrica produïda per vehicles de motor en desplaçaments privats.

T-Mobilitat de forma gradual
L'articulat de la llei regula la integració tarifària i els títols de transport, a més d'obligar a implantar un únic sistema de pagament integrat per desplaçament que inclogui transbords i afavoreixi la intermodalitat. Aquesta serà la base legal sobre la qual se sustentarà la futura T-Mobilitat, una targeta integrada amb preus adaptats a cada usuari en funció del nombre de viatges i altres circumstàncies personals com l'edat o si està desocupat o no. La T-Mobilitat entrarà en servei durant el segon semestre de l’any vinent a tota la primera corona de Barcelona. Posteriorment, s'implantarà de forma progressiva a la resta de corones - entre les quals hi ha la zona 2, on se situa Sant Cugat - amb l’objectiu que el 2018 sigui una realitat a tot Catalunya.

La llei, que va començar a ser tramitada com una proposició de llei d'ICV-EUiA i posteriorment va ser consensuada, ha estat aprovada globalment per unanimitat, encara que CiU i PPC han impedit que prosperés un punt concret que preveia un recàrrec a l'impost sobre estades turístiques per finançar el transport públic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.