Entren en funcionament les noves estacions de FGC a Terrassa


  • Comparteix:

Artur Mas i el conseller Santi Vila durant el recorregut inaugural / Foto: Gencat.cat

Artur Mas i el conseller Santi Vila durant el recorregut inaugural / Foto: Gencat.cat

Les tres noves estacions de Terrassa de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), entren en funcionament aquest dimecres. Amb les tres noves estacions, la línia S1, que passa per Sant Cugat, afegirà les parades de Vallparadís Universitat, Terrassa Estació del Nord i Terrassa Nacions Unides. Aquest perllongament suposarà la creació de 45 llocs de treball. Tota la línia Barcelona-Vallès ja funciona amb horaris nous des de dissabte per adaptar-se a aquest canvi, que es poden consultar al seu web.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha inaugurat aquest dimarts els treballs. Mas ha posat en valor la infraestructura i ha dit que 'que quan tenim capacitat de decisió i instruments a la mà, som un país capaç de fer les coses molt bé'. L'obra ha suposat una inversió de 401 milions d’euros i millorarà la mobilitat a l’interior de la ciutat i la connexió amb el Vallès i l’àrea metropolitana de Barcelona. El president ha subratllat aquesta tarda que 'quan hi ha pocs recursos públics, aquests s’han de concentrar allà on hi ha més gent i més activitat econòmica'.

Es preveu que amb aquest perllongament de la línia, la xarxa de FGC sumi 5,5 milions de viatgers l’any i suposarà per al Metro del Vallès 3 milions d’usuaris nous.

L’execució d’aquestes obres ha generat entre 200 i 800 llocs de treball directes, en funció del desenvolupament dels treballs. A partir d’ara, amb la posada en servei del nou tram, FGC amplia la seva plantilla en 45 persones, i es calcula que els llocs de treball induïts en els pròxims cinc anys seran 1.250, uns 250 llocs de treball per any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.