Els Gausacs estrenen diada en honor a Sant Cugat amb una clàssica de 8


  • Comparteix:

Els Gausacs han assolit aquest dissabte una nova clàssica de 8, després de descarregar per la diada en honor a Sant Cugat el 3 de 8, el 4 de 8 i la torre de 7. Aquesta és la quarta clàssica de 8 que els camises verdes completen aquest any. Els Castellers de Sant Cugat han estat acompanyats a la plaça d'Octavià per la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona i els Castellers de Barcelona.

Els Gausacs han estrenat aquesta primera diada en honor a Sant Cugat amb una clàssica de 8. La primera de la colla local va ser al 2013 durant la Festa Major de Valldoreix. Una fita que van repetir, entre d'altres, per la Festa Major de Sant Cugat i van celebrar un any després de la primera en el mateix escenari valldoreixenc amb una nova clàssica. Dos anys després, els camises verdes han portat aquesta temporada fins a quatre clàssiques de 8, la darrera aquest dissabte, després de la de Sant Ponç, Sants i Vilanova i la Geltrú.

Un dels cap de colla dels Gausacs, Biel Samsó, ha remarcat al final de la diada que és una gran actuació per ser la primera vegada que allarguen tant la primera part del curs.

Biel Samsó

Estem molt contents. Poder arribar a finals de juliol amb dos castells de 8 i un 2 de 7 és molt bo. És cert que vam tenir una baixada després de Festa Major, però ens hem recuperat. Estem molt orgullosos de la colla.


De la seva banda, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona ha descarregat el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre, i ha carregat el 4 de 8 amb agulla, que ha acabat caient. Els Castellers de Barcelona han descarregat el 5 de 8, el 3 de 8 i el 4 de 8, després d'un intent desmuntat de 4 de 8 amb agulla.

Després de l'actuació a plaça, la diada d'aquest dissabte ha tancat amb un sopar popular i concerts a la plaça de Barcelona. Little Litos, grup de Sant Cugat de rumba i flamenc, han estat els teloners de 9son, un grup de rumba que, entre d'altres guardons, va rebre el premi Enderrock al millor directe 2012 i el premi de l'ARC al grup revelació del 2013. Actualment ha iniciat la gira del seu darrer disc 'Íssim'. Els Gausacs han participat activament en aquest concert i han carregat alguns pilars per al videoclip que està preparant la banda.

D'aquesta manera, la colla local posa punt final a aquesta primera diada que ha aplegat diverses activitats paral·leles. Samsó ha assegurat que les propostes han funcionat bé, tot i que finalment han quedat repartides en diversos punts del centre. De cara l'any vinent, la intenció és reunir-les totes a la plaça d'Octavià, com ha avançat el cap de colla.

Biel Samsó

Crec que hi ha hagut un mal traspàs d'informació. En certa manera, l'Ajuntament ha sabut les activitats amb poc temps i ja n'hi havia de programades. Tenim el compromís que l'any que ve es farà tot en una mateixa plaça.


Aquesta actuació és l'última dels camises verdes abans de marxar de vacances, amb la vista posada a la Festa Major de Valldoreix, a mitjans de setembre.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.