Els Bombers i l'ADF de Sant Cugat es mobilitzen contra l'incendi d'Òdena


  • Comparteix:

Una imatge del foc / Foto: ACN

Una imatge del foc / Foto: ACN

Una dotació del Parc de Bombers de Rubí-Sant Cugat, formada per un vehicle, dos bombers i dos auxiliars forestals, s'ha desplaçat aquest dilluns a l'Anoia per ajudar en les tasques d'extinció de l'incendi que s'ha declarat aquest diumenge al migdia a Òdena i que ha quedat en fase de control dilluns a la tarda. L'Agrupació de Defensa Forestal local també ha col·laborat aquest dilluns en la lluita contra el foc amb voluntaris, que han ajudat a la feina de comunicació i coordinació conjuntament amb la Federació d'ADF del Vallès Occidental.

L'incendi forestal d'Òdena s'ha estabilitzat aquest dilluns a la tarda i està en fase de control. Durant la nit s'ha mantingut el dispositiu d'extinció i està previst que dimarts una seixantena de camions i cinc mitjans aeris continuïn remullant la zona. Després de 30 hores actiu, el foc ha cremat més de 1.200 hectàrees a les comarques de l'Anoia i el Bages. Totes les persones evacuades ja poden tornar a les seves cases i la totalitat de les carreteres estan reobertes al trànsit. Cap persona ha resultat ferida i els danys patits als habitatges són molt excepcionals i de poca gravetat.

De moment, els Mossos d'Esquadra han denunciat un home per causar accidentalment l'incendi forestal iniciat a Òdena. L'home inicialment va donar una versió contradictòria dels fets davant dels Agents Rurals, però aquest dilluns al matí ha acudit voluntàriament a una comissaria dels Mossos d'Esquadra i ha explicat que el foc es va iniciar mentre treballava amb una picadora de palla a la finca de Can Rossinyol. L'home té 59 anys i és veí d'Òdena.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.