La ciutat homenatja el màrtir Cugat amb els tradicionals actes religiosos


  • Comparteix:

Moment de la diada

Moment de la diada

La ciutat ha commemorat aquest dilluns la diada de Sant Cugat amb una missa i una ofrena al màrtir Cugat. Com en anys anteriors, l'acte d'homenatge al Claustre ha estat il·lustrat per la Moixiganga a càrrec del Grup Mediterrània i l'ofrena dels rams d'olivella. També s'han beneït els planters, que els fidels faran créixer a casa seva per recuperar aquesta espècie en vies d'extinció.

De la figura del màrtir Cugat no se'n sap gaire i existeixen diverses llegendes que parlen d'aquest soldat berber del imperi romà que es va convertir al cristianisme. Només es té coneixement, gràcies al poeta Prudenci, que va morir a la ciutat de Barcino per no renegar de la seva fe en Jesucrist. Tot i així, a l'església primitiva es va venerar Sant Cugat durant els segles VII i VIII i per aquest motiu no s'ha perdut la seva figura.

Sant Cugat recorda cada any el màrtir que dóna nom a la ciutat. L'acte s'obre amb una missa, que enguany ha oficiat el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau. Ja al Claustre, i amb processó, es dipositen les relíquies, es fa una pregària i el ball de la Moixiganga, que representa escenes de la passió de Jesucrist, acompanya el moment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.