L'Ajuntament renovarà parcialment l'arbrat de la plaça Barcelona i el carrer Villà


  • Comparteix:

Un dels arbres que es substituiran / Foto: Localpres

Un dels arbres que es substituiran / Foto: Localpres

L'Ajuntament ha començat a renovar parcialment l'arbrat de la plaça de Barcelona i del carrer de Villà en una actuació que acabarà a finals d'any amb la plantació dels nous exemplars. El deteriorament fisiològic dels arbres a les dues àrees i la necessitat d'ordenar correctament la vorera del carrer de Villà recomanen actuar per mantenir la salut dels arbres i evitar problemes de seguretat pel seu mal estat.

A la plaça de Barcelona se substituiran tres dels 22 plataners que hi ha ara mateix. Es tracta d'arbres centenaris que durant els últims 20 anys el servei de Parcs i Jardins ha mantingut amb diversos tractaments, però que ara considera que ja suposen un perill pel seu mal estat. Els treballs de tala començaran el proper dimarts i la reposició dels plataners es farà a finals d'any, quan les condicions són més propícies pel seu creixement.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha destacat que s'han fet esforços per mantenir-los, però que era recomanable la substitució.

Cristina Paraira

Hi ha moments en què intentem allargar-los però s'acaba la seva vida útil. Quan representen un perill per les cases o els vianants intentem fer aquesta actuació.


Pel que fa al carrer de Villà, s'actuarà només sobre la vorera senar aprofitant les obres de renovació de la zona de vianants. En aquell costat de carrer hi havia fins ara 60 moreres, algunes plantades pels mateixos habitants. Segons Paraira, el mal estat d'alguns arbres recomana substituir-ne 36, però només se'n plantaran 31 de nous per reordenar els arbres a la vorera i donar-los espai per créixer. A més, també es volen recol·locar per evitar molèsties als veïns, ja que alguns 'són ben bé davant de la porta d'una casa'.

El cap de Parcs i Jardins de l'Ajuntament, Jordi Torrijos, assenyala els motius que han malmès les moreres.

Jordi Torrijos

Les moreres estaven molt malmeses per podes massa dràstiques. Es fan ferides massa profundes i poden penetrar fongs i humitat que podreixen l'arbre per dins. A més, el pas de camions i vehicles alts també les ha afectat.


Les obres al carrer de Villà ja han començat i ja s'han retirat 15 dels 36 arbres que es renovaran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.