La Guàrdia Urbana de Barcelona se suma a Bombers per prevenir del foc Collserola


  • Comparteix:

La campanya de prevenció d'incendis finalitza el 15 de setembre

La campanya de prevenció d'incendis finalitza el 15 de setembre

Els 45 agents i els sis caporals de les patrulles forestals de la Guàrdia Urbana de Barcelona (GUB) formen part del dispositiu de la capital que lluita contra els focs forestals durant l'estiu a Collserola. Sota la batuta dels Bombers, el cos s'encarrega de desallotjar veïns, localitzar columnes de fum o revisar accessos als hidrants i als dipòsits d'aigua. La GUB està permanentment en contacte amb les set torres de guaita de la serra, una d'elles la de Puigfumet ubicada a la Floresta.

Les torres de guaita s'encarreguen d'informar de qualsevol possible columna de fum que es formi als boscos. Després de l'avís, tant Bombers com els policies locals es dirigeixen a la zona per intentar localitzar el punt exacte i la manera més fàcil d'accedir-hi.

Segons la GUB, la serra és un pulmó del qual durant l'estiu se'n fa 'ús més intensiu' per part de ciclistes i excursionistes que poden patir accidents. La tasca d'aquests agents especialitzats en el coneixement del territori resulta clau per localitzar els ferits i guiar les ambulàncies per les pistes forestals.

Aquest és un dels recursos amb què compta Sant Cugat dins la campanya de prevenció d'incendis que finalitza el 15 de setembre. Una altra actuació ha estat el conveni que l'Ajuntament i el Consell Comarcal van signar al juliol per adequar les franges de protecció i evitar l'aparició d'incendis. Dins el projecte 'Boscos del Vallès', la col·laboració permet arranjar les franges de la Colònia Montserrat, Can Barata i Can Borrell abans d'acabar l'any.

La campanya de prevenció d'incendis 'Stop al foc', que promou l'Ajuntament, Protecció Civil i l'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) esta present al carrer i a les llars amb la distribució de díptics informatius a les urbanitzacions ubicades en zones boscoses.

La campanya té l'objectiu d'evitar incendis implicant la població i creant tasques preventives al bosc, en ser un estiu difícil a causa de les poques pluges d'aquesta primavera. L'Ajuntament recomana extremar la precaució i, en cas de visualitzar una columna de fum, trucar al 112.

El cap del Parc de Bombers de Rubí i Sant Cugat, Ramon Viladrich, ha remarcat que tothom ha de col·laborar en aquesta prevenció.

Ramon Viladrich

Cadascú en el seu àmbit ha de fer el que cal: mantenir parcel·les netes, donar avís a la primera incidència i molta cura amb les revetlles i activitats al bosc.


La pàgina web del consistori i les xarxes socials municipals també són punts d'informació on es poden conèixer els consells bàsics per evitar incendis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.