Un jutge envia la Guàrdia Civil a Promusa per una adjudicació a Teyco del 2008


  • Comparteix:

Agents de la Guàrdia Civil han registrat aquest divendres al matí la seu de l'empresa municipal d'habitatge, Promusa, en el marc de l'operació 'Petrum 2' que investiga presumptes comissions il·legals en l'adjudicació d'obra pública. La investigació, dirigida pel jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, se centra en l'adjudicació a la constructora Teyco l'any 2008 de la construcció d'un edifici d'habitatge protegit a la plaça Rabassaires, a Volpelleres.

Cinc agents de la Guàrdia Civil han entrat a l'Ajuntament, minuts abans de les 10 del matí, requerint informació sobre l'adjudicació. Poc després, i acompanyats de diversos regidors de l'equip de govern, els investigadors s'han desplaçat a les oficines de Promusa, on han continuat el registre per sol·licitar l'expedient complet de l'adjudicació a la constructora Teyco, el 2008, de les obres d'un edifici de Promusa a la plaça dels Rabassaries, al barri de Volpelleres.

Ja a les dependències de Promusa, els agents han estat acompanyats per l'alcaldessa, Mercè Conesa, i diversos regidors de l'equip de govern municipal, a banda de responsables de Promusa. Al punt del migdia, la comitiva de la Guàrdia Civil ha abandonat la seu de Promusa amb la documentació requerida. A la una de la tarda, l'alcaldessa ha reunit tota l'oposició per compartir la informació disponible, que és escassa ja que el cas està sota secret de sumari i els agents de la Guàrdia Civil s'han endut tots els documents originals de l'expedient investigat. A les dues de la tarda, l'alcaldessa ha comparegut davant els mitjans de comunicació per fer públiques les informacions oficials.

L'operació 'Petrum'
La demanda d'informació s'emmarca en una operació més àmplia, lligada a l'operació 'Petrum', relacionada amb el suposat cobrament de comissions il·legals per obres públiques, que també ha comportat l'entrada a la fundació CatDem, de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC). Els agents també han inspeccionat els ajuntaments de Lloret de Mar, Figueres i Sant Celoni i el domicili de l'extresorer de CDC, Daniel Osácar.

Els registres d'aquest divendres responen a la segona fase de l'operació 'Petrum'. A la primera, que es va produir el passat 23 de juliol, s'haurien trobat documents que demostrarien que va haver-hi pagaments de Teyco del 3% a la fundació CatDem com a comissions per adjudicació d'obra pública, segons informa l'ACN. També es va detenir Jordi Sumarroca, conseller delegat de Teyco i fill del fundador de Convergència Democràtica de Catalunya Carles Sumarroca, i dos membres més de la seva família. A més, també es va detenir l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Masagué, i el gestor Marià Júdez.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.