Els veïns de la Plaça de'n Coll porten lloses a l'Ajuntament en protesta per l'estat 'lamentable' de la plaça


  • Comparteix:

Els manifestants han tallat, en diverses ocasions, el trànsit.

Els manifestants han tallat, en diverses ocasions, el trànsit.

L'associació de veïns del Monestir reclama la reparació immediata de la plaça d'en Coll i que l'Ajuntament compleixi la seva promesa de vianantitzar el barri del Monestir. En una manifestació durant la qual s'ha tallat el trànsit en diverses ocasions, prop d'un centenar de veïns han agafat pedres de la plaça d'en Coll i les han deixat, en senyal de protesta, a les portes de l'Ajuntament.

Els veïns també demanen 'responsabilitats polítiques' al consistori per les obres de rehabilitació de la plaça que, un any després, ja presenta un estat 'lamentable'. Ho explica el president de l'Associació de Veïns del Monestir, Jordi Molgó.

Jordi Molgó

Demanem responsabilitats i transparència, que l'Ajuntament ens expliqui què ha passat, volem passar comptes perquè els impostos els paguem tots.


Com a acte de protesta, els manifestants han impedit el pas de l'autobús que transita per la plaça d'en Coll i que, segons l'associació, és un dels principals motius del mal estat d'un paviment pensat per a vianants. En el decurs de la manifestació, en què hi ha assistit els membres de la secció local del PSC i d'ICV, s'ha llegit el manifest 'Per a una plaça d'en Coll digna', en què l'associació reclama la reparació immediata de la plaça i denuncia l'oblit de l'Ajuntament.

Els veïns es fan creus que, un any després de la seva pavimentació, s'hagi de refer la plaça, ja que les llambordes s'ensorren, cosa que no només provoca molèsties, sinó que suposa un perill per als vianants, especialment nens i ancians.

Jordi Molgó

És urgent tancar la plaça al trànsit perquè s'estan ensorrant les pedres, i a més, cal fer l'eix peatonal fins a l'Estació.


Amb el lema 'Sant Cugat no m'estima', la manifestació ha recorregut la carretera de Cerdanyola i el carrer Santiago Rossinyol fins arribar a l'Ajuntament, on els manifestants han deixat algunes lloses trencades del paviment de la plaça. Els veïns reclamen que la plaça sigui definitivament de vianants, tal com contempla, asseguren, l'Eix plaça del Coll - Estació. La vianantització dels carrers donaria, segons l'Associació de Veïns del Monestir, dinamisme a un barri que, al seu parer, l'administració local ha abandonat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.