L'Ajuntament enderrocarà un immoble a Lluís Companys per ampliar Manel Farrés


  • Comparteix:

L'immoble que anirà a terra / Foto: Google Maps

L'immoble que anirà a terra / Foto: Google Maps

L'Ajuntament tirarà a terra l'immoble del número 25 de l'avinguda de Lluís Companys per ampliar les voreres del carrer de Manel Farrés en compliment del Pla General Metropolità (PGM). L'Ajuntament, que ha expropiat l'edifici per 330.000 euros, treballa per donar resposta als 12 inquilins afectats que es neguen a marxar i així evitar un desnonament forçós. La zona té ara una vorera molt estreta que dificulta el pas dels vianants.

Millorar la mobilitat i la incògnita dels inquilins
El tinent d'alcalde d'Urbanisme i Mobilitat, Damià Calvet, ha explicat a Cugat.cat que el planejament tramitat pel consistori preveu millorar la mobilitat dels vianants a Manel Farrés. Per aquest motiu, ha comprat a la propietat l'immoble, format per baixos -amb habitatge i local comercial- i una planta amb dos pisos. Actualment, l'edifici només té ocupats dos habitatges amb llogaters que tenien contracte fins el 2017 i que es neguen a marxar tot i 'l'incompliment de tots els terminis conferits', segons documenta la junta de govern local.

Fa un any i mig que el consistori va comunicar l'expropiació i ara treballa en les possibles solucions per als afectats, des d'un pis públic a facilitar l'accés al mercat lliure. L'Ajuntament està redactant el projecte d'enderroc per la qual cosa el tinent d'alcalde de Territori, Damià Calvet, creu que tenen temps per trobar una solució per a aquestes famílies abans de tirar a terra l'immoble, encara sense data marcada.

Damià Calvet

No estem angoixats ni aquesta gent ha d'estar angoixada. La nostra prioritat són les persones.


Un dels inquilins dels baixos, Doru Caimac, considera que la propietat no podia vendre l'immoble al consistori sense el consentiment dels llogaters.

Doru Caimac

Com es pot vendre l'edifici amb inquilins sense la signatura dels inquilins?


Caimac també es queixa que no pugui recuperar la inversió de reformes feta al pis. En la mateixa línia es mostra la llogatera de l'altre habitatge, Virginia Ordónez, que lamenta que la propietària no retorni la fiança.

Virginia Ordóñez

No tinc els diners per marxar. Si la propietària m'hagués tornat la fiança hauria pogut marxar a un altre pis.


De la seva banda, Calvet ha recordat que, en l'actuació municipal, també s'ha previst una partida de contingència per atendre 'les necessitats immediates' dels afectats i ha recordat que en expropiacions urbanístiques la propietat no té cap obligació d'indemnitzar els llogaters.

Els veïns han confirmat que han disposat de mig any de lloguer gratuït.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.