El punt Incorpora Sant Cugat proposa una formació en hostaleria per a aturats


  • Comparteix:

Sant Cugat acollirà una prova pilot de formació en hostaleria per a persones a l'atur i amb dificultats per entrar al mercat laboral. El projecte, amb una part teòrica i una altra pràctica a diferents restaurants de la ciutat, està adreçat a majors de 16 anys i es desenvoluparà del 5 d'octubre al 23 de desembre. És una iniciativa del punt Incorpora Sant Cugat de la fundació Bancària La Caixa, que gestiona el Grup Catalonia, amb el suport de l'Ajuntament.

La voluntat és que les pràctiques del curs serveixin per convertir-se en nous llocs de treball. El curs ofereix 20 places i les persones que s'hi vulguin inscriure s'han d'adreçar al Servei d'Ocupació Municipal (SOM) o a través del web de l'Ajuntament. Les inscripcions es poden fer fins diumenge de la setmana vinent i el dimecres 30 de setembre la Casa de Cultura acollirà les entrevistes per escollir els candidats.

El director general del Grup Catalonia, Joaquim Serrahima, ha explicat que la voluntat de l'entitat és créixer fent millor les coses i formant les persones amb necessitats.

Joaquim Serrahima

Créixer no és tenir més coses a fer, sinó fer-les millor i per això t'has de formar i per ara estem fent el pas. Volem formar gent amb dificultats perquè puguin ocupar llocs de treball.


El tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas, ha explicat que dels 'gairebé 3.400 desocupats que hi ha a Sant Cugat, un 33% són de difícil inserció' i és per això que aposta per col·laboracions d'aquest tipus.

Carles Brugarolas

Les causes que fan que les persones estiguin amb elevades dificultats d'inserció tenen a veure amb la formació i la millor adequació de l'oferta a la demanda.


El curs consta de 300 hores, de les quals 170 combinen teoria i pràctica, i les 130 restants se centraran a fer les pràctiques a una desena de restaurants de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.