Les AMPA defensen que Sant Cugat necessita una nova escola


  • Comparteix:

L'inici escolar ha posat de manifest la manca de places, segons l'entitat

L'inici escolar ha posat de manifest la manca de places, segons l'entitat

La Coordinadora d'Associacions de Mares i Pares (AMPA) posa sobre la taula la necessitat d'un nou centre educatiu de primària davant la manca de places detectada en les inscripcions d'aquest curs. L'entitat creu que obrir una segona línia a l'escola La Floresta, acompanyat d'un 'bon servei' de transport, podria pal·liar aquesta mancança.

L'inici de curs ha posat de relleu, segons l'associació que agrupa les AMPA de la ciutat, la manca de places a primària i la dificultat de trobar alternatives als centres concertats, que és on es deriven les famílies que no han aconseguit centre públic. La presidenta de la coordinadora, Carme Roca, ha explicat que la creació de 'cursos bolet' i les ampliacions de ràtio a les aules no són la millor solució per aquesta necessitat. A més, assenyala que l'oferta d'escoles concertades a Sant Cugat respon a un perfil que fa que moltes famílies no la considerin una alternativa a l'escola pública. Això fa més necessari l'obertura d'un nou centre, ha dit.

Carme Roca

A més, tenim el problema que les opcions concertades són molt limitades. La majoria són escoles religioses i això suposa un canvi de model no només de centre.


La posada en marxa d'una segona línia a l'escola de La Floresta podria ser una solució però, diu Roca, hauria d'anar acompanyat d'un servei de transport escolar que faciliti l'accés dels alumnes del centre del municipi. La representant de les famílies creu que el sistema actual de transport no donaria la resposta adequada si es tirés endavant l'opció d'aquesta ampliació de places.

Pel que fa a secundària, la coordinadora insisteix en la necessitat d'accelerar la construcció del nou Leonardo da Vinci.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.