L'Ateneu Santcugatenc crea una oficina d'assessorament per a immigrants


  • Comparteix:

L'oficina 'Ateneu Cooperació' estarà al segon pis de l'edifici de la plaça Pep Ventura

L'oficina 'Ateneu Cooperació' estarà al segon pis de l'edifici de la plaça Pep Ventura

L'Ateneu Santcugatenc ofereix, a partir del 17 de maig, un nou servei que sota el nom d'Ateneu Cooperació vol oferir un assessorament legal als immigrants que arribin a la ciutat. Aquesta oficina també vol informar els nouvinguts sobre les diferents activitats i entitats que hi ha al municipi, amb la voluntat de facilitar al màxim la seva integració.

L'Ateneu Santcugatenc ha decidit fer un pas més en la seva tasca per facilitar la integració dels estrangers que arriben a la nostra ciutat. Amb aquesta voluntat, l'entitat disposarà a partir de dilluns d'una oficina que sota el nom 'Ateneu Cooperació', oferirà informació als immigrants sobre com regularitzar la situació al país o sobre els serveis o equipaments als que dirigir-se per trobar una feina, una vivenda o per disposar d'atenció sanitària pública.

Aquesta oficina però, vol anar més enllà i cobrir també les necessitats d'integració social, informant de les activitats i entitats que hi ha al nostre municipi. Ho explica Joan Carles Busquets, de l'Ateneu Santcugatenc.

Joan Carles Busquets

Volem cobrir les primeres necessitats d'habitatge, treball i papers, però oferir també la possibilitat d'integració social.


Amb aquesta mateixa finalitat, l'oficina d'Ateneu Cooperació dedicarà les tardes de dilluns a organitzar diferents activitats socioclturals com cursos de català parlat, xerrades o videofòrums, que facilitin la integració dels nouvinguts.

Segons Busquets, la previsió és que aquest nou servei tingui una forta demanda perquè aquesta oficina és una necessitat que plantegen des de fa temps alguns immigrants que viuen a la ciutat.

Joan carles Busquets

Fa temps que alguns col·lectius d' immigrants passen per l'Ateneu, seduïts pel fet que és un centre cívic, i ara el que fem és reunir-lo tot en una oficina d'informació i acollida.


L'oficina 'Ateneu Cooperació' estarà oberta els dilluns i els dimecres, de les 19 a les 21 hores, als locals de l'Ateneu de la plaça Pep Ventura, i comptarà amb els serveis d'una advocada i mitja dotzena de voluntaris que s'encarregaran d'atendre les demandes i necessitats dels immigrants que s'hi adrecin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.