Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi celebren el Dia del Cau al Carrer parlant de democràcia participativa


  • Comparteix:

Els jardins del Monestir acolliran diferents activitats dins el 'Dia del Cau al Carrer'.

Els jardins del Monestir acolliran diferents activitats dins el 'Dia del Cau al Carrer'.

La democràcia participativa és el tema central de la tercera edició del Dia del Cau Carrer que celebren el dia 15 d'aquest mes Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya. L'agrupament escolta Berenguer el Gran de la nostra ciutat ha fet coincidir, a més, aquesta data amb la seva festa anual, i ha organitzat tot un seguit d'activitat obertes a totes els nens i nenes de Sant Cugat.

El Dia del Cau al Carrer es celebra des de fa tres anys arreu de Catalunya amb l'objectiu de donar a conèixer aquest moviment escolta i les seves activitats. Cada any, a més, s'aprofita aquesta data per presentar un manifest sobre un tema determinat que els agrupaments treballen durant tot l'any.

Enguany, el tema escollit és la Democràcia Participativa, i per això les diferents activitats estan relacionades amb aquesta qüestió. Sota el títol 'Per una democràcia real, participa', Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi han elaborat un manifest que proposa la construcció d'una societat més justa i més compromesa, i sobretot, d'un moviment associatiu que permeti als ciutadans lluitar per transformar la societat. Ho explica Albert Utgés, cap d'agrupament dels escoltes de Sant Cugat.

Albert Utgés

Nosaltres apostem perquè les persones treballin per la societat, que sapiguem resoldre'ns els problemes sense esperar que ho facin els polítics.


Aquest any, l'Agrupament Escolta Berenguer el Gran ha fet coincidir la seva festa anual amb aquesta data, i per això els membres del cau han preparat tot un seguit d'activitats sobre aquest tema i que estan obertes a tots els nens i nenes de la ciutat.

Albert Utgés

Aquest any hem aplaçat la nostra festa i l'hem fet coincidir amb el dia del Cau al Carrer, i farem diferents activitats per treballar el diàleg entre cultures.


Les activitats del Dia del Cau al Carrer es faran, com és habitual, als Jardins del Monestir, entre les quatre de la tarda i dos quarts de vuit del vespre.

Actualment, Minyons Escoltes i Guies de Sant Jordi de Catalunya compten amb uns 15.000 nens i joves. En el cas de Sant Cugat, l'agrupament té 87 nens i nenes d'entre 6 i 17 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.