L'Ajuntament vol donar resposta a les necessitats de les persones majors de 85 anys que viuen soles

Dos tècnics de Serveis Socials estan fent ja les entrevistes personalitzades

Societat

Publicat el 11/mai/04 per Ester Castanyer

Detectar les necessitats de les persones majors de 85 anys que visquin soles i poder-hi donar resposta és l'objectiu del projecte 'Ajuntament a prop' que està elaborant l'àrea de Serveis Socials. Aquesta proposta, que s'adreça a un col·lectiu de més de 200 persones, permetrà donar a conèixer els recursos municipals i alhora planificar les necessitats de les persones grans de la ciutat que viuen soles.

Segons les darreres dades del padró municipal, actualment a Sant Cugat hi ha 206 persones més grans de 85 anys que viuen soles o en companyia d'alguna altra persona major de 65 anys.

Per conèixer més de prop les seves necessitats específiques, l'Ajuntament ha decidit engegar un programa que, a partir d'entrevistes personalitzades, permeti donar a conèixer els recursos municipals dels quals disposa aquest col·lectiu, com el xec servei, telealarmes o els casals de la gent gran. Alhora, aquestes enquestes serviran per detectar i prevenir les seves necessitats. Ho explica el regidor de Serveis Socials, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Volem informar dels recursos de l'Ajuntament, detectar possibles situacions de risc o persones amb dificultats per saber les seves necessitats.


Tomàs ha afegit que, tot i que l'objectiu del programa és detectar i no actuar, en els casos en que es detecti una situació de risc, ràpidament s'avisarà una treballadora social perquè se'n faci càrrec.

De moment, ja s'han fet unes 20 entrevistes als districtes, i es calcula que a finals dels mes de juny s'hauran fet totes les restants. Segons Teo Rodríguez, tècnic de serveis socials, aquesta petita mostra ja ha permès observar un desconeixement important dels serveis municipals i també veure necessitats que sovint han passat per alt.

Teo Rodríguez

Hi ha molta manca d'informació, i també hi ha moltes necessitats que nosaltres veiem i que potser ells no veuen.


Un cop acabades totes les entrevistes, es farà un anàlisi de les dades i unes conclusions que permetran, en cas que sigui necessari, modificar determinats aspectes del programa de Serveis Socials.