56 persones han passat pel menjador social de Càritas Sant Cugat des de 2011


  • Comparteix:

El Recer atén 20 usuaris

El Recer atén 20 usuaris

El menjador social de Càritas, El Recer, ha atès 56 persones durant els prop de quatre anys de funcionament. La nova responsable territorial de Càritas a Sant Cugat, Marina Pous, ha fet un balanç positiu del paper d'aquest servei i de l'ajuda que presten a la resta d'usuaris en l'àmbit de l'acompanyament i l'acollida.

Un any i mig després de posar-se en marxa, El Recer va ampliar la seva capacitat de 16 a 20 persones. Amb l'ajuda d'un educador social, el menjador del carrer d'Orient cobreix les necessitats alimentàries d'un grup d'usuaris que acostumen a ser persones soles que han perdut la xarxa social i els hàbits diaris.

El Recer té una llista d'espera de cinc persones i de moment, amb els recursos de què disposa Càritas, els responsables no poden atendre més persones, ha explicat Marina Pous.

Marina Pous

L'idoni seria que les persones no estiguéssin en llista d'espera, però malauradament només tenim 20 places.


El Recer
El menjador social de Càritas Sant Cugat, El Recer, va néixer el novembre de 2011 amb la voluntat d'oferir un servei d'alimentació i d'acompanyament a persones en risc d'exclusió social. L'espai també dóna servei de dutxes i bugaderia per facilitar als usuaris que, a més, puguin dur a terme pràctiques higièniques. Les 20 persones tenen un seguiment exhaustiu per part d'educadors socials i altres treballadors i voluntaris de l'entitat.

Els usuaris dels altres serveis de Càritas
A l'espera que Càritas tanqui la memòria de 2015, Pous afirma que el perfil de totes les persones que atenen és el de famílies sense fills que fa temps que viuen a Sant Cugat i d'altres que acaben d'arribar.

La responsable territorial explica que cada vegada més persones autòctones són usuàries de Càritas, una tendència que s'està donant en els últims anys. Per Pous, la tasca de Càritas és important tant per l'ajuda social que presta com per l'acompanyament que dóna a les persones que se senten soles.

Les últimes dades
Càritas va atendre l'any passat 940 famílies, 101 més que el 2013, el que equival a un increment del 12 % i a un augment del 5% dels casos d'atenció a famílies amb fills. Segons l'últim balanç econòmic, els serveis prestats han suposat una despesa de la parròquia de 25.500 euros i de prop de 23.000 de Càritas Diocesana. La delegació local va rebre la col·laboració de 201 voluntaris, que participen en projectes, tasques de recepció i suport administratiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.