El Mussol demana a ciclistes i vianants que respectin la riera de Vallvidrera


  • Comparteix:

Un ciclista circulant per la llera de la riera Vallvidrera / Foto: El Mussol

Un ciclista circulant per la llera de la riera Vallvidrera / Foto: El Mussol

L'associació El Mussol per a la protecció del paisatge denuncia que l'alta freqüència de pas de ciclistes i vianants per la llera de la riera de Vallvidrera deteriora la qualitat d'aquest ecosistema. Els ecologistes han elaborat un estudi de l'aigua, que és de qualitat moderada, un rang més baix que a la primavera. Aquest fet és, segons l'entitat, normal després de l'estiu ja que es provoca més estrés als ecosistemes fluvials mediterranis.

L'associació El Mussol ha fet una inspecció periòdica per determinar la qualitat de la riera de Vallvidrera amb el protocol que facilita Projecte Rius-Associació Hàbitats. El test permet determinar l'estat ecològic que presenta un tram de riu o riera i l'ecosistema que l'envolta, amb l'avaluació de diverses característiques del riu, la seva aigua i la vegetació i la fauna que hi viuen.

L'associació reivindica 'l'alt potencial' de la riera de Vallvidrera com a ecosistema fluvial que es troba en procés de recuperació després de les actuacions de millora en l'estació depuradora d'aigües residuals de les Planes, la connexió de col·lectors a la depuradora i la restauració del bosc de ribera que s'ha fet durant els darrers anys.

La biòloga i membre d'El Mussol, Carme Farré, ha explicat a Cugat.cat que la qualitat seria millor si els vianants i ciclistes utilitzessin el camí habilitat i no passessin per la llera de la riera.

Carme Farré

Ens agradaria que els ciclistes i els passejants de gossos tornessin a agafar el camí que hi ha a 10 metres de la riera i no la llera de la riera. Potser passar per la llera de la riera és més divertit per a ells però no per als que hi viuen.


El Mussol s'ha posat en contacte amb el Parc de Collserola amb una sèrie de propostes per conciliar les activitats esportives i d'esbarjo dels usuaris del parc amb la conservació de l'estat de la riera de Vallvidrera. L'associació també n'ha informat a Projecte Rius per intentar generar més pressió i solucionar la situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.