Defensors dels drets humans visitaran Sant Cugat per oferir xerrades sobre pau


  • Comparteix:

Detall del cartell de la iniciativa / Foto: Ajuntament

Detall del cartell de la iniciativa / Foto: Ajuntament

Sant Cugat acollirà, a partir de dijous que ve, la visita de quatre activistes a favor de la Pau i dels Drets Humans (DDHH) que faran debats amb estudiants de secundària i oferiran una xerrada oberta a la Casa de Cultura. La iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Sant Boi, la Comissió Catalana d'Ajuda als Refugiats i l'Institut dels Drets Humans a Catalunya, fa difusió de la tasca d'aquestes persones i consciencia la ciutadania sobre la necessitat d'integrar la defensa de la pau en el dia a dia. Els ponents són el sacerdot mexicà Pedro Pantoja Arreola, el basc Andrés Krakenberger, la keniana Ruth Mumbi i la bahrainiana Maryam Al Khawaja.

La visita començarà amb una xerrada dijous que ve a la Casa de Cultura a càrrec de Mumbi i Al Khawaja, que posaran sobre la taula 'El risc de defensar els drets humans' tenint en compte les seves experiències. Els quatre ponents, a més, participaran en trobades amb alumnes d'ESO dels instituts Pla i Farreras, Arnau Cadell i Angeleta Ferrer i les escoles Hatikva i Collserola.

Perfil dels ponents
Pedro Pantoja Arreola és un sacerdot mexicà dels drets dels migrants i membre de la Casa del Migrante, ubicada al municipi de Saltillo, a 400 quilòmetre de Texas.

Andrés Krakenberger és un activista basc de drets humans, portaveu de l'Associació contra la Pena de Mort Pablo Ibar, l'únic espanyol condemnat a mort al món. Ibar està al corredor de la mort després d'una sentència d'un tribunal nord-americà el 1994.

Ruth Mumbi és una activista dels drets humans keniana defensora dels drets de les dones, especialment de les que viuen situacions de vulnerabilitat als barris marginals de la capital del seu país, Nairobi. És la fundadora i coordinadora de 'Bunge la wamama mashinani' (Parlament de les dones') un moviment de defensa de la justícia social.

Maryam Al Khawaja és una activista dels drets humans a Bahrain, presidenta de del Centre de Drets Humans del país i codirectora del Centre de Drets Humans del Golf. El 2012 va rebre el premi de la llibertat de la Freedom House.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.