La nova zona blava funciona amb la matrícula del cotxe i sense tiquet


  • Comparteix:

El nou sistema de zona blava que ha entrat en vigor aquest dijous funciona sense tiquet, només amb la matrícula. Després de dos dies en funcionament, el sistema encara genera cues provocades pel desconeixement dels usuaris. L'Ajuntament demana paciència i ha posat els agents de mobilitat a assistir els conductors en algunes zones, com a l'entorn del Mercat de Torreblanca.

A partir d'ara, els usuaris de la zona blava en tindran prou amb introduir la matrícula en qualsevol parquímetre per fer el pagament i ampliar l'horari sense necessitat de desplaçar-se fins al vehicle. A més, s'han ampliat els sistemes de pagament amb la incorporació de lectors de targetes 'contactless' i codis QR. El desplegament inclou 32 parquímetres per cobrir les 650 places d'aparcament disponibles, amb un cost total de 185.000 euros, i ha anat a càrrec de l'empresa Meypar. El control del pagament es farà amb uns terminals que identificaran la matrícula del cotxe i si s'ha pagat o no.

El tinent d'alcalde de Mobilitat, Damià Calvet, ha demanat als usuaris que esperin una mica fins que tothom s'hi acostumi.

Damià Calvet

Demanem la paciència dels usuaris, que s'hi hauran d'acostumar. La gent haurà de venir amb la matrícula del cotxe apresa per poder activar totes les funcions.


En el projecte, encara queden funcionalitats per desplegar. Ara mateix s'està treballant per enllestir l'aplicació mòbil, semblant a la que es fa servir a Barcelona i que permetrà pagar sense passar pel parquímetre. D'aquí a uns 15 dies ja es podran incorporar vals de comerços locals per obtenir temps gratuït d'aparcament, gràcies a l'acord amb Sant Cugat Comerç.

La municipalització del servei
La gestió de les zones blaves anirà a càrrec de l'empresa pública Promusa, després de la municipalització del servei a principis d'any. Fins ara la gestió de les zones blaves i de l'aparcament del Monestir estava adjudicada a l'empresa Empark. Amb el canvi de gestió, Promusa subroga tots els treballadors de l'antiga concessionària.

Promusa, que ja gestiona els aparcaments de Mira-sol Centre i de l'estació de Volpelleres, també gestionarà els nous aparcaments de titularitat municipal que es puguin construir en un futur, com per exemple el de l'avinguda Rius i Taulet. La resta d'aparcaments soterrats de titularitat municipal - plaça de Lluís Millet, plaça de Quatre Cantons, Can Quitèria i plaça de la Vila- no s'hi inclouran perquè la concessió encara és vigent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.