Els Jardins del Monestir acullen l'exposició fotogràfica #efecteGEZI


  • Comparteix:

Una de les imatges de l'exposició / Foto: Youtube

Una de les imatges de l'exposició / Foto: Youtube

Els Jardins del Monestir acullen fins al 31 d'octubre l'exposició fotogràfica '#efecteGEZI, el poder transformador de l'art', d'Oriana Eliçabe. El treball, produït per l'Institut Català Internacional per la Pau, tracta les protestes pacífiques que van tenir lloc al parc Gezi d'Istanbul, a Turquia, el maig de 2013.

En aquella ocasió, un petit grup d'activistes va acampar al parc Gezi per protegir els arbres i impedir la construcció d'un centre comercial en aquest espai verd i públic del centre d'Istanbul. Com a resposta al desallotjament violent, va sorgir una gran mobilització social que es va estendre a 78 ciutats. L'actitud del primer ministre Erdogan i les restriccions de drets i llibertats que afectaven la vida quotidiana dels ciutadans van fer palès el malestar comú que afligia la societat turca des de feia molt de temps. En defensa de la democràcia, la ciutadania va prendre el carrer, va ocupar el parc com un espai simbòlic i va sorprendre tot el món per les seves formes de resistència creatives que les diferenciaven d'altres protestes a Turquia i el món àrab.

Persones d'origen, cultura, formes de viure i pensament dispars van aparcar les diferències i van unir forces per protestar de forma no violenta contra una situació que consideraven injusta. Kurds, kemalistes, armenis, laics, musulmans, activistes del moviment LGBT, aficionats del Galasataray i del Besiktas i molts altres col·lectius van superar els antics antagonismes, estereotips i desconfiances mútues en unes protestes que es van caracteritzar per la seva creativitat.

L'exposició #efecteGEZI es va inaugurar el maig passat al Portal de l'Àngel de Barcelona i ara arriba als Jardins del Monestir de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.