El santcugatenc Vicenç Fisas se suma al manifest per la pau a Euskadi.


  • Comparteix:

Vicenç Fisas dirigeix l'Escola de Cultura de Pau de la UAB

Vicenç Fisas dirigeix l'Escola de Cultura de Pau de la UAB

L'Escola de Cultura de la Pau de UAB, que dirigeix el santcugatenc Vicenç Fisas, és una de les 18 entitats catalanes que ha signat el manifest per la pau al País Basc. El text, avalat pel premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel, assegura que estem davant una oportunitat immillorable per assolir la pau, i demana a ETA que deixi les armes i al govern espanyol que faci algun gest en favor del diàleg.

Sota el títol 'Som davant una oportunitat per avançar cap a la pau al País Basc i demanem a ETA un gest clar: abandonar la violència', l'objectiu d'aquest manifest és fer una crida, tant a la banda terrorista com al govern central i al govern basc, perquè aprofitin el nou marc polític estatal i obrin una nova via de diàleg que acabi amb la violència terrorista al País Basc.

I és que segons el santcugatenc Vicenç Fisas, estem en un moment històric marcat pel canvi de govern a Madrid o pels atemptats de l'11-M, que han posat de manifest el rebuig unànime de la societat contra la violència.

Vicenç Fisas

Tenim una finestra oberta d'oportuintats que hem d'aprofitar. Pel nou govern, pels gestos d'uns i altres i pel rebuig a la violència generat per l'11-M.


És dins aquest context que el manifest demana un gest clar a ETA: fer-se ressò de la voluntat ciutadana d'acabar amb la violència i abandonar les armes. El text però també deixa clar que tothom ha de moure fitxa: tant el govern d'Ibarretxe com l'executiu central, amb gestos com l'acostament dels presos o la modificació de la Llei Antiterrorista.

Vicenç Fisas

Tothom ha de fer alguna cosa: Ibarretxe està retrassant la discussió del seu pla, s0haurà de negociar la reforma de la llei de partits i el Pacte Antiterrorista, ha de venir la treva...


Fisas ha afegit que aquest manifest, que s'ha presentat al Col·legi de Periodistes en presència del premi Nobel de la Pau i exmediador entre el govern i ETA, Adolfo Pérez Esquivel, ha sorgit d'un clima de cert optimisme i confiança en poder resoldre aquest conflicte, i que està obert a totes aquelles entitats i persones que s'hi vulguin subscriure.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.