La Plataforma per la Defensa de Can Busquets farà una marxa per declarar la zona 'no urbanitzable'


  • Comparteix:

La manifestació acabarà a la plaça d'Octavià

La manifestació acabarà a la plaça d'Octavià

La Plataforma per la Defensa de Can Busquets organitza demà dissabte una marxa popular per oposar-se a la urbanització d'aquest sector, prevista a la modificació del PGM de La Floresta. La manifestació, que començarà a les cinc de la tarda, té el punt de sortida a la plaça Lluís Millet i l'arribada a la plaça Octavià, on es llegirà un manifest.

La mobilització vol alertar la ciutadania sobre les repercusions que pot comportar la urbanització del turó de Can Busquets, a La Floresta, i la construcció de 65 habitatges en aquest sector. La plataforma s'oposa a aquest projecte, previst a la modificació del PGM de La Floresta, perquè considera que provocarà un greu impacte ecològic i paissatgístic en una zona boscosa de gran valor. Ho explica Rosa Maria Valls, portaveu de la plataforma.

Rosa Maria Valls

Provocarà un greu impacte ecològic a la riera i a una zona boscosa de gran valor. L'administració no està obligada a autoritzar l'urbanització d'aquest sector.


La marxa vol fer una crida tant a l'Ajuntament com a la Generalitat perquè aturin el projecte, ja que la plataforma considera que està a l'abast de les dues administracions evitar la urbanització de Can Busquets. En concret, la plataforma reclama que es requalifiquin els terrenys com a 'sòl forestal no urbanitzable' i s'incloguin dins del Pla Especial de Protecció de Collserola. Rosa Maria Valls.

Rosa Maria Valls

L'Ajuntament pot aturar el projecte i la Generalitat pot no aprovar-lo. Volem que Can Busquets sigui requalificat com a sòl no urbanitzable.


Recordem que el projecte de modificació del PGM de La Floresta, que data de l'any 1976, està actualment penent de rebre el vistiplau per part de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat. La setmana passada, la Plataforma per la Defensa de Can Busquets va entregar a l'Ajuntament prop de 2.800 signatures demanant la paral·lització del projecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.