L'EMD de Valldoreix vol donar un nou impuls a l'Aplec de la Salut


  • Comparteix:

L'EMD de Valldoreix es planteja reformular l'Aplec de la Salut per aconseguir atreure a la festivitat més participació, després de la davallada dels darrers anys. Enguany, la trobada ha aplegat poques paelles, però ha mantingut aquest dilluns les activitats més tradicionals com la visita comentada a l'ermita, les sardanes, la missa i l'actuació de la coral l'Harmonia de Valldoreix. De cara als propers anys, l'EMD vol obrir un procés de participació per definir aquesta festa del territori.

Segons dades de l'EMD de Valldoreix, unes 170 persones s'han inscrit a l'Aplec de la Salut aquest any. La xifra queda lluny de les més de 400 persones que ha aplegat la festa en anys anteriors.

El vocal de Cultura, Joaquim Castelló, ha avançat que el govern de Valldoreix estudiarà juntament amb participació ciutadana com redefinir la trobada per evitar que aquesta tradició s'acabi perdent.

Joaquim Castelló

Temps enrere havia aplegat 400 i 500 persones. És pont, però ha pujat més gent del que esperàvem. És evident que pel tema del foc, el canvi climàtic i el pont hem de reformular l'aplec.


Enguany, l'Aplec de la Salut ha mantingut el programa habitual amb la missa a l'ermita, les activitats familiars, les sardanes, la visita comentada a l'ermita a càrrec de l'historiador Juanjo Cortés, l'actuació de la coral l'Harmonia de Valldoreix i les paelles amb fogonet, a més de la presència de la geganta Salut. Tot plegat ha tingut lloc als peus de l'ermita que dóna nom a l'aplec i que s'ubica entre el terme municipal de Sant Cugat i el Papiol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.