Sant Cugat commemora el Dia Mundial de la Salut Mental aquest divendres


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa de presentació dels actes / Foto: Localpres

Moment de la roda de premsa de presentació dels actes / Foto: Localpres

Sant Cugat commemorarà aquest divendres el Dia Mundial de la Salut Mental. La jornada té per lema 'Dignitat en salut mental' i vol normalitzar la situació de les persones afectades per aquestes malalties i incentivar la reinserció social. L'acte també servirà per presentar a la ciutat la nova entitat de familiars Suport Salut Mental. La jornada tindrà lloc a la plaça del Rei a dos quarts de sis de la tarda.

La 7a edició del Dia de la Salut Mental a Sant Cugat coincideix amb el vintè aniversari de l'Associació per a la Superació de l'Ansietat i la Depressió-Grups d'Ajuda Mútua (Assadegam). Segons el vicepresident de l'entitat, Antonio Fermoso, són 20 anys durant els quals s'ha lluitat sempre en la mateixa direcció: evitar l'estigmatització de les persones afectades per una malaltia mental.

Antonio Fermoso

Hem de lluitar contra l'estigma cada dia. Els malalts pateixen en solitud i això no és bo.


La jornada també servirà per presentar la nova entitat de familiars Suport Salut Mental. L'associació vol donar suport a les persones que tenen una malaltia i també a la seva família. L'entitat treballarà a Sant Cugat per integrar les persones amb malalties mentals a la societat, garantir que tinguin una atenció correcta i per lluitar contra el llenguatge jurídic i dels mitjans de comunicació inadequat.

El president de l'entitat, Francesc Julio, ha destacat que el suport familiar en casos de malalties mentals és fonamental.

Francesc Julio

Hi ha patologies concretes que necessiten el suport de la família ja que el pacient no és autònom fins que no arriba a un punt determinat de la seva rehabilitació. S'han de trobar els camins per a la integració social.


L'acte acollirà taules informatives d'entitats com Assadegam, Suport Salut Mental, Alcohòlics Anònims i l'Ateneu. També hi haurà un espai de jocs infantils i un escenari per a actuacions artístiques de persones que voluntàriament participen a favor de la salut mental.

El final de la diada se celebrarà amb un ball de fi de festa de rumba catalana. A la trobada també hi participarà l'actor i escriptor Damián Alcolea, que recentment ha publicat el llibre 'Tocados', i que parlarà en primera persona sobre el seu trastorn obsessiu compulsiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.