L'Ajuntament instal·larà cartelleres perquè les entitats anunciïn els seus actes


  • Comparteix:

Imatge de les cartelleres que proposa originalment la CUP-PC / Foto: CUP-PC

Imatge de les cartelleres que proposa originalment la CUP-PC / Foto: CUP-PC

L'Ajuntament crearà una xarxa de cartelleres perquè les entitats i les associacions de Sant Cugat pengin les seves activitats i informacions sense haver de compartir espai amb publicitat d'empreses. El ple ho ha aprovat aquest dilluns amb la moció presentada per la CUP-PC amb esmenes de CiU, ERC-MES i el PSC. La resta de partits hi han donat suport i només el PP s'ha desmarcat d'una part de la moció aprovada.

ESCOLTA-HO

Amb la moció, es donarà compliment a l'acord del març de 2011 que preveia la instal·lació d'una xarxa de plafons a l'espai públic per a l'ús exclusiu de les entitats.

També s'ha aprovat convocar una comissió informativa extraordinària per decidir, entre tots els grups municipals, les ubicacions més adients per instal·lar les cartelleres. Els membres de la comissió informativa avaluaran la dotació pressupostària que caldrà en funció del nombre de cartelleres que es decideixi instal·lar. A més, s'analitzaran les modificacions de la normativa municipal que caldran per ubicar cartelleres al centre de la ciutat i altres indrets.

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha explicat que la moció vol garantir el dret a la informació i per reconèixer el valor patrimonial que donen les entitats.

Núria Gibert

Aquesta moció neix pel reconeixement al dret a la informació, pel valor patrimonial i per la dificultat de la difusió de les activitats que fan les entitats.


En paral·lel, s'ha acordat suspendre temporalment el règim sancionador de l'ordenança municipal de publicitat pel què fa als cartells de les entitats que s'instal·len en llocs públics no autoritzats. Tot això serà vigent fins que no existeixi la xarxa de cartelleres, ja que fa més de dos anys que es va assumir aquest compromís. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha votat en contra d'aquest punt en concret en no estar d'acord amb aquesta suspensió temporal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.