El Rotary i l'Espai Lluís Ribas s'uneixen contra la poliomielitis


  • Comparteix:

Moment de la presentació de la roda de premsa / Foto: Localpres

Moment de la presentació de la roda de premsa / Foto: Localpres

Sant Cugat s'afegeix a la lluita mundial per a l'eradicació de la pòlio amb un homenatge als malalts al Teatre-Auditori, dilluns de la setmana vinent. El Rotary Club i l'Espai Lluís Ribas organitzaran xerrades amb especialistes i altres activitats complementàries a partir de les vuit del vespre. L'acte està obert a tot el públic i els assistents podran gaudir d'una copa de cava per cinc euros, que es destinaran a la compra de vacunes per enviar a països amb necessitats.

L'acte començarà amb la intervenció de l'artista santcugatenc Lluís Ribas. Posteriorment, la doctora Maria Victòria Amargos oferirà la xerrada 'Àfrica lliure de pòlio, per què cal seguir vacunant'. La següent intervenció anirà a càrrec del doctor Enric Portell, que parlarà de la síndrome postpòlio. El doctor Josep Roca abordarà els 'efectes de la pòlio a nivell físic i psicològic'. Són conferències de cinc minuts i que volen ser dinàmiques amb el públic assistent.

En finalitzar, els parlaments es presentarà l'obra inèdita 'Autoretrat d'una malaltia', creació del mateix Lluís Ribas, que posarà el focus amb la postpòlio que ara pateix.

Lluís Ribas

He passat a ser un minusvàlid. Crec que la meva experiència pot ajudar a conscienciar.


La vinculació del Rotary amb la poliomielitis
El Rotary Internacional, a través del seu programa Pòlio Plus, es dedica des de fa 30 anys a l'eradicació de la poliomielitis a tot el món. Durant tot aquest temps, Rotary ha vacunat a 2.500 milions d'infants d'arreu del món i hi ha invertit més de 1.200 milions de dòlars. Rotary creu que la pòlio s'eradicarà el 2018. Segons aquesta associació, amb 50 cèntims d'euro es pot protegir un infant de la pòlio tota la vida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.