Sant Cugat, amb 30 desfibril·ladors, es converteix en ciutat cardioprotegida


  • Comparteix:

Sant Cugat ja disposa de 30 desfibril·ladors i es converteix en una ciutat cardioprotegida. En cas d'aturada cardíaca, la possibilitat d'accedir de forma ràpida a un desfibril·lador abans dels cinc primers minuts augmenta la probabilitat de supervivència de la víctima fins a un 75%.

El director dels CAP de Sant Cugat, Josep Maria Mercadé, ha destacat que 'la gent ha de perdre la por a fer servir els desfibril·ladors ja que en cas de no ser necessari, la màquina no efectua cap descàrrega'.

Josep Maria Mercadé

És important que la població perdi la por a fer servir els desfibril·ladors. Hem de tenir clar que si fem servir la màquina i el pacient no ho necessita el dispositiu no efectuarà cap descàrrega.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha ressaltat que la instal·lació dels 30 dispositius va acompanyada de la campanya 'Sant Cugat pensa amb el cor' i ha posat èmfasi en la importància de prendre consciència de la necessitat de tenir bons hàbits de salut.

Mercè Conesa

El projecte es presenta acompanyat d'una campanya de prevenció amb relació a la salut. Perquè si nosaltres posem molts mecanismes però no transmetem hàbits saludables a la població, aquests mecanismes de poc serviran.


El 90% dels treballadors de l'Ajuntament, el 90% del cos de la Policia Local i els 30 membres de Protecció Civil ja han rebut un curs per aprendre a utilitzar el Desfibril·lador Extern Automàtic (DEA). L'Ajuntament està treballant per oferir tres tallers oberts a la ciutadania on s'ensenyarà a manipular els DEA en cas que sigui necessari.

Els 30 desfibril·ladors estan ubicats en equipaments esportius i culturals, casals, centres cívics, mercats i llocs de la via pública, per intentar cobrir geogràficament la màxima superfície, els espais on es desenvolupen esdeveniments esportius i localitzacions que apleguen un gran volum de persones.

Aquests són els desfibril·ladors instal·lats a diferents equipaments:
1.- Zona Esportiva Municipal Rambla Celler

2.- Pavelló de Valldoreix

3.- Zona Esportiva Municipal la Floresta

4.- Zona Esportiva Municipal Jaume Tubau

5.- Zona Esportiva la Guinardera

6.- Zona Esportiva Can Magí

7.- Pista de Mas Gener

8.- Pista de Sant Francesc

9.- Piscina del Parc Central

10-. Casino de la Floresta

11.- Casal Torreblanca

12.- Casal de Mira-sol

13.- Casal de les Planes

15.- Teatre-Auditori / Escola de Música

16.- Plaça Quatre Cantons

17.- Plaça del Rotary Inernational

18.- Plaça d'en Coll

19.- Sol i Aire

20.- Can Cortés

21.- Plaça de Lluís Millet

22.- Mercat de Mira-sol

23.- Can Borrell

24.- Biblioteca Miquel Batllori (Volpelleres)

25.- Ajuntament de Sant Cugat

A més, hi ha cinc desfibril·ladors mòbils a disposició de la dotació de la vehicles de la policia local i protecció civil.

'Sant Cugat pensa amb el cor'
En paral·lel, l'Ajuntament ha engegat la campanya 'Sant Cugat pensa amb el cor', una iniciativa que vol fomentar l'activitat física, l'alimentació saludable i donar a conèixer els principals recursos de promoció de la salut de la ciutat, com parcs i circuits per fer activitat física. Un dels objectius de la campanya és fomentar la pràctica esportiva per evitar els problemes de cor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.