P.Urrutia (Cultura de Pau): 'La prioritat ha de ser donar resposta als refugiats'


  • Comparteix:

Pamela Urrutia

Pamela Urrutia

La comunitat internacional s'ha de centrar a donar resposta a les persones que fugen del conflicte a Síria i després mirar de trobar solucions que aturin la violència. És una de les conclusions que ha posat sobre la taula la investigadora de l'Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Pamela Urrutia a la xerrada que ha ofert aquest dimecres a Cal Temerari en les activitats de la Festa de Tardor.

ESCOLTA-HO

Algunes de les frases més destacades de l'entrevista:

'A Síria hem vist com un conflicte intern, la revolta contra Bashar al-Assad, s'ha convertit en un conflicte internacional on es disputen interessos regionals però també internacionals'.

'En disputa hi ha els interessos i influències a la zona. Diferents potències com l'Aràbia Saudita i l'Iran s'hi estan disputant la seva influència de manera indirecta'.

'L'Iran i Hezbollah lluiten per la supervivència del règim de Bashar al-Assad i això suposa el manteniment de l'aliança dels darrers anys. Turquia i l'Aràbia Saudita són molt recelosos a l'ampliació de la influència de l'Iran a la regió i el manteniment de Bashar al-Assad'.

'La comunitat internacional ha de donar resposta a la crisi dels refugiats, però també s'ha de buscar mecanismes per aturar la violència a través d'una sortida política'.

'Sobre el terreny s'estan duent a terme petites dinàmiques d'alto el foc que s'haurien de mirar amb atenció i intentar afavorir-les'.

'Hi ha molts factors que convergeixen en la resposta de la UE davant els refugiats. Cal una resposta basada en els compromisos i obligacions assolits pels països de la UE'.

'Algunes estratègies, com l'alemanya buscant la implicació de Turquia en la crisi dels refugiats, pot generar situacions més complicades en transferir la responsabilitat a Turquia per frenar l'arribada de persones. Això pot complicar encara més la situació. La UE ha d'actuar a l'altura dels valors que diu defensar'.

'És molt important fer tasca de divulgació i informació davant aquest conflicte'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.