Canvi d'hora aquesta matinada per adoptar l'horari d'hivern


  • Comparteix:

A les tres seran les dues de la matinada  / Foto: ACN

A les tres seran les dues de la matinada / Foto: ACN

Els rellotges s'adapten aquesta matinada a l'horari d'hivern amb l'endarreriment d'una hora. A les tres de la matinada d'aquest dissabte al diumenge s'endarrerirà el rellotge una hora fins a les dues.

Tots els països de la Unió Europea, de forma harmonitzada, adoptaran l’horari d’hivern i posaran fi al període de set mesos de l’horari d’estiu per al 2015, que segons les dades de l’Institut Català d’Energia (ICAEN) ha suposat un estalvi d’entre 10 i 11 euros per llar a Catalunya, impostos inclosos, en forma d’un menor consum d’energia. Un 90% dels efectes d’aquesta mesura es produeixen en el sector domèstic. En total, l'ICAEN estima que l'adopció de l'horari d'estiu ha generat un estalvi de 30 milions d'euros a Catalunya.

La diferenciació entre l’horari d’estiu i el d’hivern, que es posa en pràctica a una vuitantena de països de tot el món, es va iniciar el 1974 com a mesura d’estalvi davant de l’encariment del petroli i, per tant, de l’energia. La Comissió Europea es responsabilitza d’harmonitzar els canvis horaris a Europa, i actualitza i renova aquesta norma, si s’escau, cada cinc anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.