El servei d'autoreparació redueix 550 quilos de residus a Sant Cugat en un any


  • Comparteix:

El servei d'autoreparació de petits aparells de la llar i tèxtil, ubicat al Casal de Mira-sol, ha aconseguit evitar 550 quilos de residus en el primer any d'existència. En aquest període, la iniciativa ha tingut 205 usuaris, que han reparat 212 objectes. El servei 'Millor que nou! Reparat!' està coordinat per l'Ajuntament i per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i ofereix cada divendres un espai, eines i assessorament d'experts per allargar la vida d'aquests objectes.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha posat en valor l'acceptació del servei i espera que durant aquest segon any que s'enceta s'incrementi. A més, ha subratllat la reducció de generació de residus que s'obté arran d'aquest taller.

Cristina Paraira

Ens trobem una mancança a l'hora de reparar un electrodomèstic o de refer una peça de roba. El taller està funcionant molt bé i té un interès. L'objectiu és evitar provocar més residus.


Més enllà del taller d'autoreparació, l'Ajuntament impulsa altres accions en favor de la reutilització, com les campanyes d'autocompostatge domèstic, amb 675 compostaires registrats, i els punts de compostatge comunitari als barris de Can Barata i de Sol i Aire. A més, les deixalleries municipals disposen de Punts Verds on es poden dipositar objectes en bon estat que es donen a la Fundació Engrunes perquè els revengui.

En paral·lel, 28 entitats com escoles, esplais i també artistes disposen d'un carnet amb el qual poden adquirir material de la deixalleria per a les seves activitats creatives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.