Més de 800 santcugatencs han registrat la sol·licitud de voluntats anticipades


  • Comparteix:

Un exemple de document de voluntats anticipades / Foto: Canalsalut.gencat.cat

Un exemple de document de voluntats anticipades / Foto: Canalsalut.gencat.cat

807 santcugatencs han signat el document de voluntats anticipades, el text del departament de Salut que permet especificar l'atenció mèdica que el ciutadà vol en cas de malaltia greu o incapacitació. D'aquests, 153 s'han registrat en els darrers dos anys. A Catalunya, les sol·licituds d'aquest certificat s'han doblat els últims cinc anys i actualment n'hi ha 67.200.

El text de voluntats anticipades constitueix un dret avalat èticament i legalment i també pot establir quins familiars poden decidir en nom del signant i quins no, i què cal fer amb el cos en cas de mort.

El responsable de bioètica del departament de Salut, Josep Maria Busquets, ha explicat en declaracions a La Xarxa de Comunicació Local que el document també és molt útil per als professionals i aposta perquè cada vegada sigui més habitual entre la ciutadania.

Josep Maria Busquets

Igual que planifiquem altres activitats de la nostra vida, també hauria de ser habitual planificar les nostres voluntats i atenció davant d'una incapacitació.


El document de voluntats anticipades es pot sol·licitar per Internet, a través del Canal Salut, i als Centres d'Atenció Primària (CAP).

Catalunya va ser pionera a l'Estat espanyol en impulsar aquest registre, fa més de 10 anys, i en l'actualitat continua liderant el nombre de demandes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.