El 5 de 8, objectiu dels Castellers de Sant Cugat en la Diada

Els Gausacs estan disposats a superar-se / Foto: Castellers Sant Cugat

Societat

Publicat el 15/nov/15 per Sergio Morales

Els Castellers de Sant Cugat celebren aquest diumenge la Diada de la colla amb l'objectiu d'aixecar el 5 de 8. L'actuació, l'última de la temporada, comença a les dotze del migdia a la plaça d'Octavià i també tindrà la participació dels Castellers d'Esplugues, dels Castellers de Cerdanyola i dels Minyons de Terrassa. Abans, a partir de les nou del matí, els Gausacs donaran pas a les matinades, una cercavila per anunciar a la ciutat que hi haurà actuació.

Un dels dos caps de colla dels Gausacs, Àlex Castellarnau, ha passat aquest dimarts pel magazín 'Sant Cugat a fons', on ha dit que la diada és un premi a la feina feta durant tota la temporada. A més, ha posat sobre la taula que l'objectiu de la colla per aquesta trobada és aixecar el 5 de 8, un castell conegut com 'la catedral' que no han aixecat més de 12 colles.

Àlex Castellarnau

Estem treballant molt intensament el 5 de 8, que és un castell molt important, molt gran. És un castell que colles del nostre nivell tenim molt al cap.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els Gausacs van actuar el cap de setmana passat a la Diada dels Castellers de Cerdanyola del Vallès, on van aconseguir aixecar el primer 9 de 7 de la seva història. Malgrat aquest apunt positiu, els camises verdes van protagonitzar una caiguda quan intentaven materialitzar un pilar de 6. A banda d'aquestes dues figures, la colla local va completar 2p4, el 4 de 8 i el 3 de 8.