Una campanya de mecenatge recull fons per dur ulleres de sol a Sàhara Occidental


  • Comparteix:

Imatge promocional de la iniciativa / Foto: ulule.com/frankiesforsahara

Imatge promocional de la iniciativa / Foto: ulule.com/frankiesforsahara

La marca santcugatenca d'ulleres de sol Frankies ha engegat una campanya de micromecenatge per fabricar i lliurar aquest producte a gent dels camps de refugiats de Tinduf, al Sàhara Occidental. La iniciativa 'Frankies for Sahara' es fa en col·laboració amb l'ONG Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) i té com a objectiu que un mínim de 100 persones es puguin protegir els ulls amb aquestes ulleres. De moment, la campanya ha aconseguit 1.200 dels 3.500 euros que es marca com a fita.

Un gran nombre de sahrauís pateix problemes oculars com cataractes o glaucoma a causa de la radiació solar i de la manca d'atenció mèdica. Segons un dels responsables de la iniciativa, Pol Mas, de Frankies, amb la protecció que ofereixen unes ulleres de sol es poden prevenir aquests trastorns.

Pol Mas

La gent de Tinduf, com que viu en condicions desfavorables, no té protecció per als ulls. Vam decidir col·laborar amb ells per prevenir les malalties oculars que pateixen.


La presidenta de l'associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), Neus Bosch, ha explicat que la iniciativa ajudarà a les persones que surten d'una operació a la vista continuen vivint al desert 'on els raigs solars són especialment violents'.

Neus Bosch

És positiu que les persones que s'operen de la vista disposin d'unes ulleres de sol quan surten del quiròfan, sobretot al desert on els raigs solars són molt forts


Una vegada s'assoleixi l'objectiu, dos membres de l'equip de Frankies viatjaran a Tinduf amb l'equip d'SCAPS. Tot plegat es gravarà en vídeo en forma de diari i es farà públic perquè els mecenes puguin seguir el desplegament.

La iniciativa està a l'espera que entitats com la Fundació Ulls del Món i les ONGMedicus Mundi i Òptics x Món s'afegeixin a la proposta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.