Perceval (Unipau): 'Cal anar més enllà de l'acollida als refugiats'


  • Comparteix:

José Maria Perceval, al Casal Torreblanca

José Maria Perceval, al Casal Torreblanca

Coordinar l'arribada i el posterior establiment dels refugiats i fer pressió perquè els governs donin una resposta adequada a l'arribada són els reptes que ha d'assumir Europa davant la crisi migratòria. És una de les conclusions que el membre de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau) José María Perceval ha posat sobre la taula aquest dijous durant la taula rodona organitzada per la Comissió Operativa de Síria al Casal de Torreblanca.

ESCOLTA-HO

Les frases més destacades:

'Ni l'Estat espanyol ni Europa estan responent com s'esperava amb relació als refugiats de Jordània, el Líban i Síria'.

'La resposta de Sant Cugat és magnífica però hauria de coordinar-se en una acció de pressió. Hem de caminar cap a una política europea que aculli els refugiats amb la lògica que han de prosperar per viure!'.

'No hi ha coordinació, sinó enfrontaments. L'únic que ofereix Europa als governants és diners perquè aturi els immigrants'.

'La ciutadania va per davant dels governants. Els responsables polítics transformen les inquietuds ciutadanes en programes polítics'.

'Potser estem a la Tercera Guerra Mundial. Els governants no estan a l'alçada'.

'Un conflicte que era perfectament lògic en el seu origen, relacionat amb les primaveres àrabs, s'ha convertit en una trampa mortal per a aquest país'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.