AVAN implica els alumnes de l'institut Arnau Cadell al 6è calendari solidari

avan,calendari,solidari,arnau cadell,sant cugat


  • Comparteix:

Els alumnes de l'Arnau Cadell i els usuaris locals d'AVAN protagonitzen el gener / Foto: Localpres

Els alumnes de l'Arnau Cadell i els usuaris locals d'AVAN protagonitzen el gener / Foto: Localpres

L'Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) ja té el seu sisè calendari solidari. La iniciativa implica enguany la participació de l'alumnat de 4t d'ESO de l'institut Arnau Cadell i de 12 centres educatius més de la comarca. Amb els beneficis que s'obtinguin de la venda del calendari, que val cinc euros, es finançaran les beques que l'entitat ofereix a les persones que conviuen amb una malaltia neurològica.

L'elaboració del calendari forma part del projecte 'Joves extraordinaris per una ciutat més solidària' que a part de recaptar fons per l'entitat també vol sensibilitzar els joves. La presidenta de la fundació AVAN, Cristina Urriza, ha destacat la importància que tenen els voluntaris a les entitats socials.

Cristina Urriza

L'objectiu és que coneguin les malalties neurològiques i crear planter. Els voluntaris joves són els voluntaris del futur i sense voluntaris les entitats com la nostra no serien viables.


Els alumnes d'últim curs d'ESO del centre i alguns dels usuaris d'AVAN protagonitzen la fotografia de gener del calendari. La cita que apareix a la imatge, 'les millors companyies no sempre van a peu', és el resultat de l'elecció dels estudiants.

Més enllà de l'estricta col·laboració amb el calendari, al centre de secundària s'han celebrat xerrades on els joves han conegut de prop la tasca i el cas d'alguns usuaris de l'AVAN. El director del centre, Josep Lluís Serrano, destaca que l'experiència serveix per conèixer la tasca de les entitats i per fomentar el voluntariat.

Josep Lluís Serrano

Tot l'alumnat de l'Arnau Cadell fa un servei comunitari. L'objectiu és que tinguin una vivència amb aquestes entitats i que puguin agafar exemple per continuar amb el voluntariat al llarg de la seva vida.


Els alumnes de l'institut col·laboraran amb la distribució del calendari que també es pot adquirir a la seu d'AVAN, a la Casa de Cultura i al mateix centre educatiu.

Quina és la tasca de l'AVAN?
L'AVAN dóna suport i acompanya persones que conviuen amb alguna afectació neurològica, els seus familiars i els seus cuidadors. L'entitat ofereix teràpies des de diferents disciplines i diversos programes lúdics. També proposa suport psicològic, informació, assessorament i formació específica per a cuidadors i voluntaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.