Alerta per vents forts aquest dissabte


  • Comparteix:

En groc, les comarces alertades / Foto: Meteocat

En groc, les comarces alertades / Foto: Meteocat

Protecció Civil de la Generalitat manté activada l'alerta del Pla Procicat per la previsió de vents forts que afecta les zones properes a Barcelona. De moment, l'episodi de vent a la ciutat ha deixat aquesta matinada un arbre caigut al carrer d'Eugeni d'Ors, que no ha provocat ferits ni desperfectes. Una dotació dels Bombers de la Generalitat ha retirat l'arbre. S'espera que les ratxes arribin als 70 quilòmetres per hora i els cossos de seguretat demanen a la ciutadania que extremi precaucions en les activitats a l'aire lliure, especialment aquest dissabte al matí.

El meteoròleg del Servei Meteorològic de Catalunya Francesc Figuerola ha explicat a Cugat.cat que aquest fenomen meteorològic podria afectar Sant Cugat i la resta de la comarca, però ha assegurat que el vent anirà minvant al llarg d'aquest dissabte.

Francesc Figuerola

Aquest cap de setmana tindrem una situació de vent una mica complicada que podria afectar Sant Cugat amb cops de 60, 70 o, fins i tot, 80 quilòmetres per hora.


Arran de la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya, Protecció Civil de Sant Cugat insta a assegurar o retirar objectes que es trobin a terrasses i balcons que puguin caure al carrer. A més, recorden que, en cas de vent intens, cal evitar refugiar-se al costat de murs que puguin resultar inestables, cartells i mobiliari urbà, així com d'arbres dels quals puguin caure branques.

Pel que fa a la circulació viària, cal seguir les recomanacions del Servei Català de Trànsit, especialment en el cas de vehicles pesants i en carreteres en cotes altes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.