Els comerciants esperen augmentar les vendes de Nadal un 4% com a màxim


  • Comparteix:

Floristeria de la Rambla del Celler / Foto: Web de l'Ajuntament

Floristeria de la Rambla del Celler / Foto: Web de l'Ajuntament

Els comerciants auguren una campanya de Nadal amb poques expectatives i amb un increment de vendes màxim d'entre un 2 i un 4%. El gerent de l'Associació Sant Cugat Comerç (StC), Jesús Carballo, ha explicat que només un 25% dels seus associats estudien la possibilitat d'augmentar el nombre de contractacions durant el desembre i part de gener. A partir de diumenge de la setmana vinent, els comerços locals obriran tots els diumenges i festius de desembre i part de gener.

Carballo ha explicat que, en general, els comerciants de Sant Cugat estarien satisfets una facturació similar a la de l'any passat i que, si s'aconsegueix augmentar-la, no passarà del 4%, per contra del que apunten les dades macroeconòmiques que parlen d'una recuperació. A més, ha afegit que pocs comerços preveuen augmentar el nombre de treballadors eventuals durant aquestes setmanes i que només hi haurà 'un lleuger augment' respecte el 2014.

Jesús Carballo

Les expectatives són complicades de saber. Les dades macroeconòmiques diuen que augmentarà el consum però els comerciants diuen que si es mantenen les dades de facturació de l'any passat ja estaran contents i que si augmenten serà només d'entre un 2 i un 4%.


Els comerciants marquen dimecres de la setmana vinent com el dia d'inici de la campanya nadalenca, que és quan l'Ajuntament encendrà els llums de Nadal. Segons Carballo, la data ja és bona i no aposten per avançar-la perquè consideren que una campanya massa llarga tampoc no incentiva el consum.

Jesús Carballo

D'alguna manera no estem d'acord en allargar massa les campanyes. Les decoracions de Nadal no es poden posar el 15 de novembre perquè això no incentiva el consum. Al final acabarem celebrant el Nadal al setembre.


Durant el desembre i part del gener -ja amb la vista posada a les rebaixes d'hivern-, els comerços locals obriran tots els diumenges i festius. Per tant, estaran oberts el diumenge 6 de desembre, el dimarts 8 de desembre, els diumenges 13, 20 i 27 de desembre, i els diumenges 3 i 10 de gener. Quedaran tancats els dies 25 i 26 de desembre (Nadal i Sant Esteve), i l'1 i 6 de gener (Any Nou i Reis).

Activitats
Per animar les vendes durant la campanya nadalenca, els comerciants escalfaran motors aquest divendres i dissabte amb el 'Black Friday', que seran els dos únics dies en què els santcugatencs trobaran diferents ofertes. Ja amb el desembre començat, Sant Cugat Comerç organitzarà el tradicional trenet, amb sortida des de la plaça de Barcelona, i impulsarà la cantada de nadales a càrrec de 200 infants de totes les corals de Sant Cugat el divendres 18 de desembre a partir de les sis de la tarda.

A més, l'associació col·laborarà amb la pista de gel que instal·la l'Ajuntament. Amb tot, la participació de l'entitat en aquesta activitat està, encara, per determinar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.