Un reportatge sobre el món ultra al futbol català guanya el premi Ramon Barnils


  • Comparteix:

Sandra Vicente, Gabriel Ubieto i Alba Crespo són els guanyadors del premi Ramon Barnils de Periodisme d'Investigació per 'Els ultres prenen partit', un reportatge sobre el món ultra al futbol català. Els premiats rebran 1.200 euros i el treball apareixerà publicat al diari 'Ara'. El premi s'ha entregat aquest dijous a Barcelona en una iniciativa del Grup Barnils amb el suport dels supermercats Bonpreu-Esclat, Cugat.cat, l'Ajuntament de Sant Cugat, Estrella Damm, el diari 'Ara' i el Col·legi de Periodistes.

El reportatge premiat se submergeix en els grups ultres dels equips catalans de categories inferiors i analitza les seves diferències, la seva raó de ser i, fins i tot, com els ha afectat el procés sobiranista català. Un dels guanyadors, Gabriel Ubieto, remarcat que és significatiu que el premi hagi recaigut en tres alumnes acabats de llicenciar.

Gabriel Ubieto

És una empenta. És significatiu que ens hagin donat un premi de periodisme d'investigació a tres joves que acabem de sortir de la carrera i que encara no treballem. Això és un toc d'atenció també.


El premi Ramon Barnils de Periodisme d'Investigació és la recuperació i l'actualització del guardó que, amb el mateix nom, va donar el setmanari 'El Temps' entre el 2001 i el 2008 als Premis Octubre de la ciutat de València.

El jurat del premi ha estat integrat per Antoni Bassas (diari 'Ara'), Josep Gimeno (Cugat.cat), Neus Bonet (degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya), David Vidal (professor de Periodisme a la UAB), Dolors Genovés (periodista i documentalista) i David Bassa (president del Grup Barnils).

Bassa s'ha mostrat satisfet per la qualitat dels projectes presentats i ha proclamat aquest dijous com l'inici d'una 'nova era per a la professió'.

David Bassa

Avui comença una nova era que creiem que serà molt llarga. El país necessita que el periodisme d'investigació, el que es fa per tocar els collons, tingui premi.


En un moment de la seva intervenció, Bassa ha dit que aquest premi 'ha estat la manera d'acabar l'any amb una bona notícia pel periodisme d'investigació, després de començar-lo amb la mort de Xavier Vinader'. En aquest sentit, el president del Grup Barnils ha explicat que el col·lectiu contempla la possibilitat de crear una menció especial amb el nom del periodista, possiblement en forma de premi a una trajectòria.

L'Ajuntament de Sant Cugat ha estat un dels patrocinadors del premi. La regidora de Comunicació i Innovació, Joana Barbany, considera que cal posar en valor la tasca de Ramon Barnils a la ciutat i en el món del periodisme.

Joana Barbany

Ramon Barnils és un personatge molt important de la ciutat. Ens ha deixat un llegat i cal posar en valor la seva figura i la seva persona.


La cerimònia ha tingut lloc aquest dijous al vespre a l'antiga fàbrica Estrella-Damm, situada a Barcelona, i ha estat conduïda pels periodistes Elisenda Soriguera i Enric Borràs. Rafa Xambó i el DJ Héctor Galan, de Zoo, han posat música a una vetllada reivindicativa en favor d'un periodisme crític i compromès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.