Tiny Books crea un mapa de les emoticones més usades a l'Estat espanyol


  • Comparteix:

Mapa gràfic d'utilització d'emojis per territoris de l'Estat espanyol / Foto: Tinny Books

Mapa gràfic d'utilització d'emojis per territoris de l'Estat espanyol / Foto: Tinny Books

L'empresa santcugatenca Tiny Books ha creat un mapa de les emoticones més utilitzades a l'Estat espanyol. L'emoticona, també coneguda com emoji, més emprada pels catalans és la cara que fa un petó, seguida per la que plora de riure i el cor vermell. Ara bé, l'ús de la icona de les mans que aplaudeixen és molt habitual a Catalunya a diferència de la resta d'usuaris de l'Estat espanyol, segons l'estudi de Tiny Books basat en més de 21 milions d'emojis.

Tiny Books ha fet l'estudi a partir de les converses de Whatsapp que ha rebut l'empresa per convertir-les en llibres. La mostra recull així els 21 milions d'emojis que apareixen als més de 3.000 llibres que ha editat la companyia.

El fundador de Tiny Books, Pau Moreno, ha explicat a Cugat.cat que les emoticones s'utilitzen cada vegada més com a eina comunicativa.

Pau Moreno

Sempre ens ha cridat l'atenció la utilització dels emojis com a eina comunicativa. És un fet diferencial que potser va començar a Whatsapp però cada cop s'utilitza en més aplicacions. Crèiem que valia la pena fer un estudi d'aquesta eina comunicativa.


Després d'un any de vida, Tiny Books es marca com a objectiu aquesta campanya de Nadal arribar a editar 10.000 llibres a partir de converses de Whatsapp. La companyia disposa d'una web en anglès des d'aquest novembre i ja distribueix a 15 països d'Europa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.